Снимка Булфото21-годишният студент Стефан Ст. и 20-годишният Даниел С. са

...
Снимка Булфото21-годишният студент Стефан Ст. и 20-годишният Даниел С. са
Коментари Харесай

Студент и безработен са предадени на съд за телефонни измами за над 30 000 лева

Снимка Булфото

21-годишният студент Стефан Ст. и 20-годишният Даниел С. са предадени на съд от Районната прокуратура във Варна за извършени телефонни измами.

Общата сума на измамите на двамата подсъдими надвишава сумата от 30 000 лв.. За закононарушение по член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс, в съучастничество с неустановени по делото лица, Стефан съумял да набави за себе си и другиго сумата от 9752 лв., като поддържал в подвеждане в жена от Варна, че спомага на полицейски екип против телефонни измамници.

Студентът бил нает от чужд ромски амбулантен търговец на парфюми във Велико Търново да работи като пощальон за събиране на пари и документи. Връзката с него била поддържана от мобилни телефони на румънски оператор. За работата си като муле на телефонните измамници той получавал пари. Добре разбирал, че взе участие в схемата на измамниците. Когато решил да се откаже и съобщил това на незнайните си работодатели по телефона, получил закани. Последвал ултиматум, че в случай че приключи активността си като „ пощальон “, би трябвало да откри човек, който да го замести в измамите. За задачата 21-годишният студент решил да предложи собствен незает другар. Обяснил отговорностите му, както и заплахите да се взе участие в ало-мафията. Въпреки това 20-годишният Даниел С. се съгласил. Така в интервала от 18 януари до 22 януари тази година Даниел взел участие в три телефонни измами, като общата сума от тези закононарушения е близо 25 000 лв.. При последната машинация 20-годишният Даниел взел парите на варненско фамилии, които оставило малолетно им дете в ученическа раница под скамейка в региона на гробищния парк.

Делото против двамата подсъдими ще бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР