Снимка БулфотоЗнаете, че основният проблем във Варна е вятърът и

...
Снимка БулфотоЗнаете, че основният проблем във Варна е вятърът и
Коментари Харесай

Областният управител: Основният проблем във Варна е вятърът

Снимка Булфото

„ Знаете, че главният проблем във Варна е вятърът и нощес в резултат на тези снегонавявания имаше много преспи, които затвориха пътищата “, сподели регионалният шеф на Варна Стоян Пасев пред

Източна България е в снежен капан. Има оповестено отчасти бедствено състояние в две общини в област Варна - Суворово и Долни чифлик. Освен това има затворени пътища и селища без ток и вода.

Критична е обстановката във Варна. Цяла нощ екипи са били на терен, само че към момента има обитаеми места без ток.

Обстановката в област Добрич също е усложнена. Има затворени пътища, като до някои села няма достъп поради снега. Няма обаче оповестено бедствено състояние или бедстващи хора. „ При възстановяване на времето и намаляване на мощния вятър ще стартира почистването на сектора от пътя, който е непристъпен. Става въпрос за 3-4 километра в откритата част на трасето, където има снегонавявания “, сподели шефът въз основата Илиян Пищиков пред Българска национална телевизия.

На базата сега има 73-ма борци от България и Сърбия, както и състезателите по гребане и плувци от Унгария. На спортната база в Белмекен има задоволително храна, парното работи, не са прекратени и връзките. Базата разполага със личен снегорин, с който през днешния ден при положително време пътят ще бъде измит и отворен за прекосяване.

Почистени са основните улици и платната на градския превоз в София. От Столична община оповестиха, че цяла нощ са работили 80 снегорина, с цел да обезпечат напредването на хората и градския превоз тази заран. От общината припомнят на шефовете на търговски обекти и офиси, както и на етажната благосъстоятелност да почистят прилежащите към постройките им тротоари.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР