Снимка: БулфотоЗа да няма спекулации в обществото, най-вероятно ще вземем

...
Снимка: БулфотоЗа да няма спекулации в обществото, най-вероятно ще вземем
Коментари Харесай

Делян Добрев: Вероятно ще подкрепим предложението КЕВР да се меси в сделките за ЕРП-тата

Снимка: Булфото

„ За да няма спекулации в обществото, най-вероятно ще вземем решение да подкрепим текста в Закона за енергетиката, въпреки и да е посредствен ”, заяви в студиото на утринния блок на бТВ депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

Спорът към предлагането на Обединените патриоти стратегически покупко-продажби, като тази сред „ Инерком ” и ЧЕЗ, да бъдат одобрявани от КЕВР, породи през вчерашния ден, написа novini.bg.

„ Спорно е какъв брой този текст може да работи ретроактивно. Договорът за ЧЕЗ е подписан при започване на годината. Тъй като сътрудниците от Обединените патриоти са доста чувствителни на тази тематика, дадох предложение за отсрочване на дебата, с цел да разясняваме този проблем ”, добави Добрев.
Той посочи, че текстът не е акуратен. „ Има огромна разлика сред това да контролираш покупко-продажби в банковия бранш и пенсионните фондове и надлежно други пълномощия да контролираш частни покупко-продажби ”, сподели Добрев.
Депутатът сподели, че за такива покупко-продажби има други текстове в закона, които плануват в случай че едно сдружение не извършва отговорностите си, шефът му да бъде заменен с подобен, който е назначен от страната.

По мотив новите пълномощия на КЕВР, които разрешават на регулатора да следи за операции, Добрев посочи, че тези текстове за част от инструкция на Европейски Съюз.
Той добави, че КЕВР нямат програмен продукт за подслушване и, че това са тълкувания в медиите. „ По-скоро в случай че имат някакви подозрения за злоупотреби, ще се обръщат към способените органи ”, сподели Добрев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР