Снимка БулфотоЦентърът за градска мобилност пуска нощен тарнспорт за жителите

...
Снимка БулфотоЦентърът за градска мобилност пуска нощен тарнспорт за жителите
Коментари Харесай

Пускат нощни автобуси в София от 7-и април

Снимка Булфото

" Центърът за градска подвижност " пуска нощен тарнспорт за жителите и гостите на столицата от 7-и април тази година.

Четири автобусни линии, с пресечна точка в центъра на София (на площад „ Княз Александър I “), ще прекосяват по диагонали столицата, с цел да доближат до огромните крайни квартали. На площада, където се пресичат четирите линии, всеки дошъл рейс ще изчаква 5 минути, с цел да може пасажерите да извършат трансфер. Спирката ще бъде обозначена като автобусна, заяви Нова тв.

Нощните рейсове ще обезпечават транспорт на пасажерите от 00.00 часа през нощта до 04.00 ч. сутринта. Линиите са номерирани като N1, N2, N3 и N4, и ще се движат надлежно по направления: ж.к. “Люлин 1,2 “- ж.к. “Младост 4 “ с 50 спирки, кв. „ Обеля “ – ж.к. „ Студентски град “ с 38 спирки, ж.к. „ Овча Купел 2 “ – ж.к. „ Левски “ (Автостанция Изток) – 33 спирки и ж.к. „ Дружба 2 “ – ж.к. „ Гоце Делчев “- 49 спирки в едната посока и 55 в другата.

Автобусите ще се движат през период от 40 минути и ще стопират на обозначените спирки, когато има чакащи пасажери, или искащи за слизане.

Нощните линии ще се обслужват от 14 климатизирани рейса. От съображения за сигурност лидерът ще бъде обособен от салона за пасажери, ще има и паник-бутон за връзка с полицията, при положение на нужда. За сигурност на пасажерите и екипажа, колите са снабдени с видео-наблюдение.

Редовните карти за градската мрежа не могат да се употребяват за нощен превоз тъй като в тяхната цена не е включена услугата. Затова кондуктори ще продават билети на място в рейса, цената е 2.00 лева Той ще важи за цялата нощ и ще бъде с дата.

Засега Столична община възнамерява нощните рейсове да се движат до края на годината. През това време ще се води прецизно наблюдаване и ще се вършат разбори за потреблението им. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР