СНИМКА: БУЛФОТОТози самолет е доловен от пътя му от Литва,

...
СНИМКА: БУЛФОТОТози самолет е доловен от пътя му от Литва,
Коментари Харесай

Бойко Рашков с информация за самолета, нарушил въздушното пространство на редица страни от ЕС

СНИМКА: " БУЛФОТО "

" Този аероплан е доловен от пътя му от Литва, през Полша, Унгария, Румъния, България, която е била крайната му дестинация. Летателното средство е кацнало в Унгария, къде органите на реда са пробвали да вземат отношение, тъй като самолетът е заредил там, само че не се е подчинил на въздушните управляващи. Когато полицейските органи са подходили към него с оглед инспекция, като на филм те са се качили на самолета и са тръгнали в незнайна посока ", това съобщи вътрешният министър Бойко Рашков във връзка дребния аероплан от Литва, нарушил въздушното пространство на редица страни от Европейски Съюз.

По думите на Рашков самолетът е прихванат на българска територия, а самият той е бил осведомен за случая.

" Има едно междинно кацане, както демонстрират първичните изследвания, в област Видин, още веднъж за зареждане. След това Военновъздушни сили са влезнали в ролята си, само че през онази нощ времето е било доста неприятно, а е извънредно рисково подобен дребен аероплан да бъде преследван от мощните реактивни военни самолети ", добави той.

И посочи, че незабавно е разпоредил инспекция на местата, където сходен летателен уред може да кацне.

Образувано е досъдебно произвеждане по случая, акцентира силовият министър.

Той съобщи, че има информация по случая, предадена от управляващите в Литва и Унгария, само че моли за самообладание, с цел да продължи следствието, което ще бъде предадено и на Прокуратурата.

" Към момента има много оперативна информация, която дава обещание, че това, което е осъществено, ще бъде на 100% открито и потвърдено ", безапелационен беше Бойко Рашков.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР