СНИМКА: БУЛФОТОСлужители на главни дирекции „Охрана (ГДО) и „Изпълнение на

...
СНИМКА: БУЛФОТОСлужители на главни дирекции „Охрана (ГДО) и „Изпълнение на
Коментари Харесай

ЗАРАДИ НЕИЗПЪЛНЕНИ ОБЕЩАНИЯ: Надзиратели и съдебни охранители излязоха на протест

СНИМКА: " БУЛФОТО "

Служители на основни дирекции „ Охрана " (ГДО) и „ Изпълнение на наказванията “ (ГДИН) се събраха пред Съдебната палата в Добрич, с цел да изразят недоволството си от неизпълненото заричане за повишение на главните им хонорари с 300 лв., оповестява Българска телеграфна агенция.

В събота се чака народен митинг пред Министерство на правораздаването.

" В първа точка от Плана за оптимизация на активността на двете дирекции, който пуснаха за разискване, пишеше „ нарастване на главните хонорари с 300 лв. “ и финансовият запас беше 30 милиона. В един миг се оказа, че признатият и написан към този момент проект пристигна, а в първа точка „ 300 лв. “ ги няма – написа единствено „ нарастване на главните хонорари “ и финансовият запас е 11 милиона. Реалното нарастване е 125 лв. ", сподели Добромир Мавродиев, заместник-председател на синдикалното сдружение в района към „ Синдикат Охрана “.

„ Ежедневно конвоираме арестувани, изпълняваме присъди, насилствени водения. Отиваш, без да имаш право да знаеш, изключително за арестуваните в ареста, дали са заболели, тъй като информацията е поверителна. Миналата година, тъкмо в пика на пандемията, трябваше да конвоираме двама, които се оказаха с Коронавирус. Вкарахме ги в една кола дружно с трима наши. Единият от тях сигурно се разболя. Карали сме заболели от жълтеница, психологично болни… “, сподели още Мавродиев.

Предложеното закриване на ареста в Силистра в допълнение би натоварило чиновниците на ГДО в Добрич, които ще би трябвало да конвоират арестуваните до такава степен, счита Мавродиев. „ През зимата, когато падне сняг, не виждам по какъв начин ще става “, добави той.

Вчера Министерството на правораздаването показа разбивка на нарастването на месечното заплащане на чиновниците на двете дирекции с 300 лв.. От ведомството показват, че главната заплата нараства със 125 лв., с 43,75 лв. се подвига спомагателното заплащане за клас прослужено време, с 4 лв. – други спомагателни хонорари, обвързани с главната заплата, в това число ексклузивен труд, работа по публични празници компенсации по Закона за Министерство на вътрешните работи и със 127,55 лв. се подвигат разноските за наложителни осигурително вноски от шеф.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР