Снимка БулфотоЩе засвири музика, фойерверки ще гърмят и в полунощ

...
Снимка БулфотоЩе засвири музика, фойерверки ще гърмят и в полунощ
Коментари Харесай

Най-корумпиранатa страна в ЕС ще поеме председателския жезъл

Снимка Булфото

„ Ще засвири музика, фойерверки ще гърмят и в среднощ на 1 януари България, най-бедната и „ най-корумпирана ” страна в ЕС ще поеме председателския скиптър ”.

Tака стартира обширна публикация на авторитетния английски в. ”Гардиън ”, отдадена на проблемите в нашата страна в навечерието на председателството, съобщи bTV.

Авторката Дженифър Ранкин цитира данните на „ Прозрачност без граници ”, съгласно които в нашата страна се записват най-високите равнища на чувство за корупция.

„ Никой не преследва политическата корупция, няма някогашни държавни чиновници в пандиза. Достигнали сме равнища на корупцията, което описваме като пленена държава ”, сподели пред английския вестник Огнян Шентов от Центъра за проучване на демокрацията.

„ Гардиън ” разказва един от отчетите на ЦИД като „ разбиваща картина на корупция от върха до дъното на обществото ” – един от петима българи признава за присъединяване в корупционна процедура, само че единствено 72 каузи за такива закононарушения са завършили в съда.

Като образци за корупционни схеми на високо равнище осведомени показват пред английския вестник сюжетите към „ Лукойл ” („ притежаваната от Кремъл енергийна компания ”, за чийто монопол се грижели няколко държавни управления „ посредством закони, които препятстват конкуренцията ”) и КТБ (разследването на „ неразбираемата история ” зад чийто банкрут се бавело, само че изглеждала като „ конфликт сред богатия й притежател и политик ”).

На този декор, какво е отношението на Европейска комисия към България?

„ Имаше интервал, когато в дребните страни страхът от Брюксел беше доста мощен. Сега обаче, в случай че имаш фискална непоклатимост и съдействаш за огромните решения, няма да имаш проблем ”, разяснява пред „ Гардиън ” източник от близкия кръг на премиера Бойко Борисов. Експерти също показват, че след брекзит и конфликта на евросъюза с Полша, за Брюксел към този момент не е толкоз значимо дали покриваш прецизно критериите, колкото дали искаш да си част от общия план.

Въпреки това, неназован представител на Европейска комисия акцентира, че Механизмът за съдействие и инспекция няма да бъде премахван досега, в който България и Румъния не покажат трайни резултати при реализиране на върховенството на закона.

Според изданието по време на председателството кавги могат да зародят към министрите от „ ксенофобската коалиция „ Обединени патриоти ”, като се напомня правосъдното решение против Валери Симеонов за изявление от парламентарната естрада по адрес на ромите (в него той означи, че ромските дами „ раждат като разгонени кучки “), както и мнение на Съвета на Европа, което дефинира Вътрешна македонска революционна организация като „ скандално известна със систематичното пропагандиране на ненавист против прилежащите нации на Балканите, както и против ромите ”.

Това е следващ материал за корупцията по високите равнища у нас в западната преса единствено няколко дни преди началото на нашето европредседателство.

На 20 декември датският вестник „ Юландс Постен "  помести публикация, основана на проучване за подкупността на държавните чиновници у нас. Властите отхвърлят обвиняванията, че не вършат задоволително срещу корупцията.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР