Снимка: БулфотоРазказах много подробно и дадох същите сведения, както и

...
Снимка: БулфотоРазказах много подробно и дадох същите сведения, както и
Коментари Харесай

Кирил Петков разкри: Горанов е позволил в общините да има над 90% един и същ изпълнител

Снимка: Булфото

" Разказах доста в детайли и дадох същите сведения, както и първия път. Обясних отново, че има доста неща, които ме тормозят. Първото е отчетът на АДФИ, в който има данни за ощетяване на бюджета с 500 милиона. На база, че господин Божков не е платил средствата, които е трябвало да заплати, бюджетът е ощетен. Ако се окажат правилни неговите свидетелски показания, че е дал 60 милиона рушвет против изнудване, тези обстоятелства ме тормозят. И настрана - Министерство на финансите под управлението на министър Горанов, одитната организация по някакъв метод е проспала, че в доста от общините имаме над 90% еднакъв реализатор на планове. Това разяснява министър-председателят Кирил Петков след разпита в Прокуратурата.

Той не отговори на въпроса кой е този " реализатор ", само че посочи, че и в трите случая " връзката е министър Горанов ".

" Аз съм предал данните на следствието и това към този момент е следствена загадка ", съобщи той.

" Попитаха ме какво чакам от Висш съдебен съвет - ясно съм декларирал, че като министър-председател не вярвам на господин Гешев и доста се надявам Висш съдебен съвет деликатно да прегледа отчета на вътрешния министър и този основен прокурор да си подаде оставката ", съобщи още Кирил Петков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР