Снимка: БулфотоПетел следи какво се случва с третия мандат за

...
Снимка: БулфотоПетел следи какво се случва с третия мандат за
Коментари Харесай

БСП връща мандата утре в 17 часа

Снимка: Булфото

" Петел " следи какво се случва с третия мандат за сформиране на държавно управление, който е в Българска социалистическа партия.

Българска социалистическа партия ще върне мандата на следващия ден в 17:00 часа, излиза наяве от оповестената стратегия на Румен Радев.

Това се случва пет дни откакто Националният съвет реши да не излъчи кабинет.

До неуспеха на третия следващ опит за образуване на държавно управление се стигна откакто " Демократична България " и " ИТН " взеха решение да не поддържат кабинет, излъчен от Българска социалистическа партия.

След връщането на мандата, президентът Румен Радев би трябвало да издаде декрет за разпускането на Народното събрание. Днес още веднъж обаче той акцентира, че няма да бърза с издаването на указа и ще чака, до момента в който не бъде призната актуализацията на бюджета и " някои значими законопроекти ".

За същото упорстват и ИБГНИ, Българска социалистическа партия, Демократична България и Има Такъв Народ. От ГЕРБ пък подлагат на критика президента и упорстват за разформироване на Народно събрание в " рационален период ", написа

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР