Снимка: БулфотоПетел продължава да следи какво се случва след убийството

...
Снимка: БулфотоПетел продължава да следи какво се случва след убийството
Коментари Харесай

24-годишен мъж е задържан за убийството в Дъбово. Повдигнати са му две обвинения

Снимка: Булфото

" Петел " продължава да следи какво се случва след убийството в Дъбово. Както писахме, 74-годишен мъж бе открит мъртъв от сина си. По тялото на възрастния човек е имало следи от принуждение.

  

24-годишен мъж е арестуван и упрекнат за обир и ликвидиране на 74-годишния мъж в старозагорското село Дъбово, оповестиха на брифинг Дичо Атанасов, областен прокурор на Стара Загора и старши комисар Стоян Стоянов, шеф на МВР-Стара Загора.

На 5 декември в 18:17 ч., в Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи - Казанлък е получено известие от 50-годишен  мъж , че е разкрил татко си мъртъв на земята до входната врата на къщата му, а по лицето му е имало кръв. Тялото е открито пред остъкленото преддверие, водещо към стаите на дома, като едно от стъклата на вратата е било счупено, написа dunavmost.com.

При извършените първични дейности по следствието е открито, че по тялото на жертвата имало травматични увреждания и гибелта е настъпила в резултат на кръвозагуба. По случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи - Казанлък за умишлено  ликвидиране , като надзора на следствието е реализиран от Окръжна  прокуратура -Стара Загора.

След дейни оперативно-издирвателни мероприятия, в границите на 24 часа е открит възможният причинител на  ликвидиране то – 24-годишният И.К. от  Дъбово . Установено е, че  ликвидиране то е осъществено два дни по-рано, като килърът е ограбил жертвата си. Младият  мъж  е взел 20 лв. и мобилен телефон.

Вчера причинителят е притеглен в качеството на обвинен. Тъй като осъщественото действие съставлява тежко съзнателно закононарушение по смисъла на чл.93, т.7 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна и поради обстоятелството, че съществува действителна заплаха И.К. да се укрие или да извърши друго закононарушение, той е арестуван с разпореждане на Окръжна  прокуратура  - Стара Загора за период от 72 часа.

В този период следва внасяне на настояването в Окръжен съд-Стара Загора за взимане на мярка за неотклонение. „ задържане под стража ” по отношение на него. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР