Снимка: БулфотоОтровното трио, очертало се като организатор на протестите срещу

...
Снимка: БулфотоОтровното трио, очертало се като организатор на протестите срещу
Коментари Харесай

Отровното трио до посолствата: Безсилието на властта я доведе до силово нападение срещу протестите

Снимка: Булфото

" Отровното трио ", обрисувало се като уредник на митингите против властта в България, излезе с зов до посолствата на Съединени американски щати, Англия и страните в Европейски Съюз у нас, както и до представителството на Европейската комисия в София, написа fakti.bg.

Обръщението им касае събитията от късните часове на 2-ри септември, когато по време на демонстрациите против статуквото се стигна до съществени конфликти сред протестиращи и полиция.

" След бруталното принуждение над спокойно протестиращите жители, институции като прокуратурата, която по хипотеза би следвало да пази правата на жителите в Република България, мълчи безучастно, с което става част от закононарушенията, които се правят против българския народ. Корупцията и мафиотското ръководство ерозират в нечуван размер системите за сигурност на страната и вършат Алианса уязвим в огромна степен за навлизане от непознати ползи... Наясно сме, че поради характера, статута и уговорките, които са Ви вменени, не можете да вразумите властта в България, само че можете да предадете информацията, която Ви предоставяме, на Вашите държавни управления ", зоват от " Отровното трио ".

                                     ОБРЪЩЕНИЕ

на трима от жителите, протестиращи в България

ДО

ПОСОЛСТВАТА НА ДЪРЖАВИТЕ-ЧЛЕНКИ НА Европейски Съюз В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО

ПОСОЛСТВОТО НА Съединени американски щати

ДО

ПОСОЛСТВОТО НА КРАЛСТВО ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

ДО

ПРЕДСТАВИТЕЛСТВОТО НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ В БЪЛГАРИЯ

Ваши превъзходителства,

Уважаеми дами и господа,

Всекидневните мирни цивилен митинги в страната не престават повече от два месеца. Те са митинг против нарушение на съществени цивилен права в България, чудовищна по размерите си корупция и тъпчене правилата на демокрацията. Престъпното слепване на изпълнителната и правосъдната власт ескалира напрежение в ръководството, което предприе дейности не против язвите, изброени нагоре, а против спокойно протестиращите жители, чиито брой се усилва с всеки минал ден. Отказът от разговор и безсилието на властта я доведоха до силово нахлуване против мирните митинги на жителите и предприемане на редица противоконституционни ограничения, довели до доста пребити и обгазени хора, измъчвани от полицията протестиращи и противозаконни арести.

Напрежението в първата седмица на септември заплашва гражданския мир в България, което по никакъв метод не се съотнася към страна, изпълнила критериите за присъединение към Европейски Съюз и в частност тези за постоянни институции, гарантиращи демокрацията, върховенството на закона и човешките права. Поетите задължения да се съблюдават дейно критериите от Копенхаген са част от отговорностите на България по участието ѝ в Европейски Съюз, а точно:

- „ Върховенство на закона “. Този аршин на процедура е недействителен за България, защото правосъдната система е смачкана, не се зачитат конституционни права, а прокуратурата е превърната в преобладаващ и тягостен орган за цялата правосъдна система и свободните жители.

-„ Пазарна стопанска система “. В България единствено правилните на властта печелят публични поръчки, главните средства от европейските фондове и покупко-продажбите, които оферират страната и общините. Останалите биват притискани, проверявани и наказвани от властта. Създават се изкуствени монополи в разнообразни браншове на стопанската система. Премиерът на Републиката в изтекли записи приказва за „ размазване на физиономия “ на финансов конкурент, който не се подчинява на волята му. Подобни стъпки има и към предприемачи, участващи в свободните цивилен митинги.

-„ Стабилна народна власт “. У нас не можем да приказваме за такава при всеобщо пазаруване на гласове и подправяне на избори, уволнения по политически аргументи, потъпкване свободата на словото, занемаряване разделянето на управляващите и смачкване на митингите.

Същите въпроси стоят и във връзка с участието на България в НАТО. Според Стратегическата идея за отбрана и сигурност на страните-членки на НАТО: „ Основната и трайна цел на НАТО е да отбрани свободата и сигурността на всичките си членове с политически и военни средства. Държавите-членки на НАТО образуват неповторима общественост на полезности, отдадени на правилата на самостоятелна независимост, народна власт, човешки права и върховенството на закона “. Това е в несъгласие с обстоятелствата, изброени нагоре и със събитията, засягащи интервала 01-06 септември 2020 година:

•Над 120 незаконосъобразно задържани протестиращи;

•Над 300 обгазени по време на митинга на 02-ри септември;

•Над 100 измъчвани от полицията жители.

Полицията отхвърля цялостна информация!

След бруталното принуждение над спокойно протестиращите жители, институции като прокуратурата, която по хипотеза би следвало да пази правата на жителите в Република България, мълчи безучастно, с което става част от закононарушенията, които се правят против българския народ. Корупцията и мафиотското ръководство ерозират в нечуван размер системите за сигурност на страната и вършат Алианса уязвим в огромна степен за навлизане от непознати ползи.

Ние, като част от гражданското общество в страна-членка на Европейския съюз и НАТО, заявяваме цялостната си непоносимост към арогантното тъпчене на конституционните права на жителите, главните правила на демокрацията и европейските полезности. Наясно сме, че поради характера, статута и уговорките, които са Ви вменени, не можете да вразумите властта в България, само че можете да предадете информацията, която Ви предоставяме, на Вашите държавни управления.

Декларираме, че ще продължим да протестираме спокойно, като умишлено гражданско общество, до реализиране на задачите ни.

С почитание:

проф. Велислав Минеков

адв. Николай Хаджигенов

Арман Бабикян

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР