СНИМКА: БУЛФОТОНие сме търпеливи, ако коалиционното споразумение се нарушава от

...
СНИМКА: БУЛФОТОНие сме търпеливи, ако коалиционното споразумение се нарушава от
Коментари Харесай

Каримански: Ако коалиционното споразумение се нарушава от някого - не е от Има такъв народ

СНИМКА: " БУЛФОТО "

" Ние сме търпеливи, в случай че съдружното съглашение се нарушава от някого, не е от " ИТН ". Това съобщи депутатът от Има Такъв Народ Любомир Каримански пред публицисти в Народното събрание по отношение на напускането на държавното съвещание от министрите на неговата партия, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите му право на министрите е да изоставен, тъй като нищо от това, което са поискали по отношение на актуализацията на бюджета, не е било утвърдено.

" Сигналът е, че първо на съдружно равнище би трябвало да бъдат решени нещата и тогава да бъдат вкарвани в обособените ведомства, изясни националният представител и ръководител на парламентарна бюджетна комисия. Ние сме търпеливи, имаме самообладание, въпросът е какъв резултат ще произлезе от него. Търпеливи ще бъдем толкоз, едвам можем да защитим записаното в съдружното съглашение, ние го съблюдаваме прецизно ", разяснява Каримански.

" Вчера ясно казахме, че би трябвало да бъдат спазени всички ангажименти, поети обещания, които засягат районното министерство за индексацията към строителите и за тези, които действително си извършват поръчките - това сме споделили, нищо повече. В същото време Министерство на външните работи също има искане за задграничните командировки и възнагражденията, тъй като са едни от най-ниските. Направили са нов организационен устав, само че чакаме т.нар дейно ръководство в държавното управление да оцени всички тези документи, не знам дали има подобен потенциал, сподели ръководителят на бюджетната комисия.

Каримански означи, че през вчерашния ден не е имало среща в съдружен формат и по тази причина не може да се каже дали има напрежение в обединението. Според него няма нови разграничителни линии, има самообладание, което е обвързвано с ефикасни дейности.

За актуализацията на бюджета уточни, че към момента не са видели какво съставлява тя, има ли нещо променено.

" Защо трябваше да има тези напрегнати периоди в този момент, вместо да има време всяка партия да види изчисленията, попита политикът. Не сме получили натуралните индикатори, калкулации, които да ни убедят в метода, по който е конструирана цялата логичност на бюджета, уточни още ръководителят на бюджетната комисия.

Каримански напомни, че вицепремиерът Асен Василев е споделил, че в плана са заложени единствено антикризисни ограничения, не промени. И допусна, че промените ще бъдат написани в бюджета за 2023 година.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР