снимка БулфотоНе, Не познавам г-н Божков, както и никой друг

...
снимка БулфотоНе, Не познавам г-н Божков, както и никой друг
Коментари Харесай

Явор Колев: Не познавам г-н Божков, както и никой друг хазартен оператор

снимка Булфото

" Не, Не познавам господин Божков, както и никой различен хазартен оператор. Не съм имал потребност да организирам такива срещи ". Това заяви Явор Колев пред btv в първи коментар пред медиите за аргументите, заради които напусна ГДБОП и за работата му в Комисията по хазарта, съобщи. 

Той отхвърли да е имал спор с някого в системата на Министерство на вътрешните работи. Отрече и да има връзка сред напускането му и присъединяване му в Държавната комисия по
хазарта, във времето, когато стана ясно, че Васил Божков не е внасял такси за хазартната си активност.

Защо е напуснал МВР?

Категорично би трябвало да ви кажа, че няма никакъв напън по отношение на акта, който съм подхванал. 25 години в системата на Министерство на вътрешните работи са задоволителни. Искам да поема друго предизвикателство, сподели Колев, който подаде ненадейно оставка през юли тази година.

Той потвръди, че отдръпването му е било изненада и за управлението на Министерство на вътрешните работи. Пред вътрешния министър Младен Маринов споделил, че желае да смени работата си.

" Наистина 25 години, придобил съм право на пенсия, още съм млад и деятелен, желая да бъда потребен и в друга роля на обществото ", разяснява Колев и добави: " Вече преподавам в УНСС и Пловдивския университет. Продължавам да бъда и народен координатор по киберсигурност към Министерския съвет ".

Явор Колев увери, че отделът по киберпрестъпления, който той е построил, е с млади и енергични хора, които се оправят независимо с работата си. Колев е подготвен за работа в частния бранш или неправителствените организации.

Каква е била активността му като член на Държавната комисия по
хазарта?

Явор Колев е бил част от държавният надзорен орган 7 години - първо като част от ГДБОП, а след това като представител на ДАНС. Отговарял е за незаконните
залагания, като са се филтрирали уеб страниците с нередности. Бившият началник на отдел " Киберпрестъпления " е бил освободен от Комисията при започване на февруари тази година. Заяви, че не поддържа връзка с останалите членове на Комисията.

" Не бих могъл да разясня работата ми там, тъй като има следствено дело. Няма да оповестявам данни за активността на Комисията. Моите функционалности са били да не позволяваме организирането на противозаконни
хазартни игри на територията на хазарта. С мое присъединяване бе изменен законът за онлайн залаганията ", разяснява обаче Колев.

И добави, че в Комисията по
хазарта има към 50-60 чиновници в три дирекции. Всички материали пък са били обработвани и докладвани за съвещанията, които продължавали към час.

Имал ли е въздействие Васил Божков в комисията?

" Аз не мога да разясня такова въздействие, тъй като не съм установявал такова въздействие. Никога не е ставало ясно да е имало някакво давление във връзка с който и да било
хазартен оператор във връзка с това да му бъде даван лиценз или не ", отговори Колев.

" Шефът на Комисията управлява активността на администрацията и той има подготвеност да управлява активността ", сподели още той.

Колев още веднъж повтори, че няма връзка сред напускането му на Министерство на вътрешните работи и проблема " Васил Божков ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР