Снимка: Булфото``Наближава следващият пик на коронавируса, който се очаква да

...
Снимка: Булфото``Наближава следващият пик на коронавируса, който се очаква да
Коментари Харесай

Радка Аргирова: Наближава следващият пик на коронавируса

Снимка: Булфото

``Наближава идващият пик на ковид, който се чака да бъде от началото до края на октомври. Този пик няма да бъде висок, няма да бъде заплашителен – той ще бъде по-нисък, по-малък, само че ще бъде по-продължителен като време “, заяви епидемиологът проф. Радка Аргирова в ефира на Народоосвободителна въстаническа армия.

Проф. Аргирова добави, че няма информация да има напълно нов вид на COVID-19, най-малко за момента.

Този интервал обаче съответствува и с началото на грипния сезон, по тази причина ще би трябвало да се направи обща имунизационна акция – както за субвариантите на „ Омикрон “, по този начин и за грипната ваксина. „ Ще би трябвало да възстановим една огромна част от имунизационните центрове, които сега са закрити, освен у нас. Трябва да обърнем изключително особено внимание на децата “, изясни още тя.

Новите ваксини против подвариантите на COVID-19 са направени да подтикват към този момент действителен имунитет, разяснява професора във връзка информацията, че новите ваксини могат да се слагат единствено на към този момент имунизирани против ковид.

,,Трябва да имаме предходен имунитет от ваксина, може да имаме една бустерна доза или две, може да имаме и единствено цялостния курс на имунизация. Трябва да са минали най-малко три месеца от последния бустер, с цел да може да се сложи новата ваксина``, добави Аргирова.

По нейните думи в края на септември в България се чакат първите количества от имунизациите против „ Омикрон “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР