Снимка Булфото, архивВсъдеходите са наричани убийци на климата и хората,

...
Снимка Булфото, архивВсъдеходите са наричани убийци на климата и хората,
Коментари Харесай

В Европа искат да забранят джиповете, но...

Снимка Булфото, списък

Всъдеходите са наричани убийци на климата и хората, провеждат се " кръстоносни походи " против тях, желае се тяхната възбрана. Експертите са на мнение, пишман еко деятелите ще докарат на промишлеността огромна пакост, пише auto.blitz.bg. 

Европейските деятели от разнообразни придвижвания - от " зелени " до тези, които се афишират за сигурност по пътищата, дружно до един са се опълчили срещу джиповете, причислявайки към тях даже хечбеците с повишен луфт и красиви брони. 

Най-много хората умират при произшествия с джипове. Освен това, те замърсяват нашата Земя. Затова те би трябвало да бъдат неразрешени или да бъдат обложени с налози, а притежателите на такива коли по по всякакъв начин метод би трябвало да бъдат порицавани. 

Такова публично мнение се е основало за джиповете в Европа. 

То интензивно се стартира и в обществените мрежи, и посредством медиите. 

Толкова неприятна популярност нямат нито камионите, нито спортните коли. 

Но деятелите позволяват огромна неточност, показва немското профилирано издание Auto Motor und Sport. Те изобщо не схващат своя зложелател. Питайте ги, какво е това всъдеход и те ще ви опишат каквото и да е, само че не и самия джип, твърди изданието. 

Активистите даже не знаят, какъв брой е дребен % на джиповете в автопарка на Германия. 

По данни на Kraftfahrtbundesamt, сега в Германия има 3 144 333 джипа.

Това е единствено 6,7% от всичките регистрирани коли. Но главното е, че измежду тях същински всъдеходи на процедура няма. Към този клас се отнасят, да вземем за пример, Fiat Sedici (Suzuki SX4), Citroеn C4 Cactus,  BMW X3, Porsche Cayenne и Macan и даже Jaguar E—Pace. 

Всичкото това са кросоувъри, оборудвани тъкмо както са оборудвани и седаните, и комбитата, които постоянно даже нямат задвижване 4х4 и са единствено с 5 сантиметра по-високи от хечбеците. 

Истинските всъдеходи на собствен ред са, да вземем за пример, Ford Explorer или Lada 4x4 Niva.

Активистите от всякакви придвижвания просто не разграничават тези коли една от друга и по тази причина им придават неприятна популярност. 

Специално за еколозите и другите по този начин наречени тържища с джиповете изданието разгласява конкретизиране. 

За всъдеходи се считат тези коли, които имат наложително: 

система за непрекъснато 4х4 задвижване на колелата;

снабдени са с най-малко една блокировка на диференциала (или някакво сходно устройство);

способни са да се катерят по 30-градусови наклони;

имат ъгъл на предния надвес минимум 25 градуса;

ъгъл на заден надвес - минимум 20 градуса;

не се прекатурват, накланяйки се на 20 градуса;

имат пътен луфт не по-малък от 180 мм;

пътният луфт до дъното да е не по-малък от 200 мм.

В идващия път, когато политик или деятел, качил се на трибуната, изиска специфичен налог върху джиповете, изданието предлага той да бъде запитан, какво тъкмо има поради?

Автомобилите с аварийно колело на задната врата? Който има огромни пластмасови брони. Подразбира ли се определението всъдеход от междинния разход на гориво над 10 литра на 100 километра?

Или съпротивлението на въздуха е над 0,35? Също по този начин, специалистите напомнят, че колите, считани за всъдеходи в Германия, в Съединени американски щати са най-обикновени компактни коли с увеличени благоприятни условия за шофиране по черни пътища.

С това изданието не стопира да издевателства с деятелите, давайки разнообразни куриозни образци. 

Например, джип като Ford EcoSport има еднолитров мотор и  гори 5,5 литра бензин на 100 километра, " издишайки " в атмосферата единствено 125 граммов CO2 на километър.

При това седанът Alfa Romeo Giulia гълта бензин като за последно. " Всъдеходът " VW T—Roc има пътен луфт от 161 мм, а комбито Audi A4 Allroad Quattro - 180 мм.

Тоест външният тип не прави автомобила джип, както и монтирането на карбонови спойлери не превръша колата в супер кола. 

Въпросът с класификацията на всъдеходите, в края на краищата, ще докара до отговора на въпроса що е то, с което съперниците на джипове се борят - Mercedes—Benz C—класа или Renault Clio.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР