Снимка Булфото, архивВече е официална заповедта на здравния министър за

...
Снимка Булфото, архивВече е официална заповедта на здравния министър за
Коментари Харесай

Излезе официалната заповед на министъра за пристигащите от Великобритания със самолет

Снимка Булфото, списък

Вече е публична заповедта на здравния министър за идващите от избрани страни: От 00.00 часа на 24.12.2020 година лицата, идващи в България, с начална точка на тръгване от Обединено кралство Англия и Северна Ирландия, на които е разрешено влизане в страната се слагат под карантина за 10 дни в дома или в друго място, което са показали за престояване, оповестяват от пресцентъра на здравното министерство.

На идващите с въздушен превоз ще се организира бърз антигенен тест за COVID-19 на съответното летище у нас. При негативен резултат от теста се издава наставление от шефа на съответната районна здравна ревизия или оправомощен от него заместник-директор за слагане под карантина за период от 10 дни, а при позитивен резултат - наставление за слагане под наложителна изолираност за период от 14 дни.

От 1 януари 2021 година лицата, които не попадат в възбраната за влизане и престой у нас, при идването си на територията на страната показват документ, показващ негативен резултат от извършено до 72 часа преди влизането в България проучване по метода на полимеразна верижна реакция за доказване на COVID-19, считани от датата на извършеното проучване, вписана в документа.

При представянето на подобен документ, те не подлежат на наложителна карантина.

Това подрежда министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов със своя заповед РД-01-725, издадена през днешния ден.

С изключенията от възбраната за влизане, както и с цялостния текст на заповедта може да се запознаете

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР