Снимка Булфото, архивВарна посреща европейските лидери Доналд Туск и Жан-Клод

...
Снимка Булфото, архивВарна посреща европейските лидери Доналд Туск и Жан-Клод
Коментари Харесай

Пътниците, които пристигат на летище Варна ще чакат отпътуването на кортежите

Снимка Булфото, списък

Варна посреща европейските водачи Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер, както и президента на Турция Реджеп Ердогансъс засилени ограничения за сигурност, с които са ангажирани чиновници на Министерство на вътрешните работи от цялата страна, написа nakratko.bg.

Домакините на срещата – министър председателят Бойко Борисов, вицепремиерите Томислав Дончев и Екатерина Захариева, министърът по европредседателството Лиляна Павлова, както и турските им сътрудници към този момент са във Варна и чакат значимите посетители.

По предварителна информация европейските водачи ще дойдат на летището във Варна в късния следобяд, а точният час на идване на президента Ердоган се пази в загадка, само че се чака той да пристигна преди Туск и Юнкер. Маршрутите на напредване на кортежа на турския държавен глава са заменени най-малко 10 пъти, само че най-вероятно ще бъде избегната централната част на морската столица. Националната работа за защита и турските служби работят в тясно съдействие. Осигурена е защита с гранични катери по море, както и водолазна група, по главните кръстовища на Варна ще бъдат обезпечени патрулни коли и регулировчици, както и полицейска защита.

Пътниците, които идват с постоянни полети на летище Варна по същото време с формалните делегации, ще бъдат обслужени обикновено, само че ще се наложи да изчакат отпътуването на кортежите отвън аеропорта.

Очаква се Туск и Юнкер да отпътуват във вторник, а президента Ердоган още довечера. 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР