Снимка Булфото, архивВажно е държавата в лицето на Министерството на

...
Снимка Булфото, архивВажно е държавата в лицето на Министерството на
Коментари Харесай

Марияна Николова: Разчитаме на българските гости да изберат пътувания в страната и да подкрепят бизнеса

Снимка Булфото, списък

Важно е страната в лицето на Министерството на туризма и представителите на бизнеса да работят взаимно и координирано в търсене на благоприятни условия за поддръжка на бранша, показала вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова. Вицепремиерът е разискала с представителите на бизнеса във Велинград настоящата обстановка в бранша, набелязали са компликациите и проблемите на сектора и коментирали опциите за превъзмогване, показват от Министерство на регионалното развитие.

По думите й единствено по този начин ще имаме работещи начинания и ще реализираме позитивни резултати.

Пред бизнеса Николова подчертала, че е основно да се запазят високите стандарти на хигиена и сигурност, точно гарантирането на сигурност на туристите ще е водещ фактор за осъществяване на зимен сезон 2020/2021. Спазването на санитарно-хигиенните наставления е главно изискване страната ни да резервира зеления щемпел за сигурност и хигиена, публикуван от Световния съвет за пътувания и туризъм, който подсигурява, че България е безвредна дестинация и съблюдава прецизно противоепидемичните ограничения, прецизирала вицепремиерът. И била безапелационна, че контролът, във връзка с ограниченията ще е непоколебим.

И в идните зимни месеци главно ще разчитаме на българските посетители да изберат пътувания в страната и да поддържат бизнеса, както го направиха и през лятото, коментирала Николова. Тя допълнила, че се работи поредно, с цел да не се стига го затваряне на границите сред Балканските страни, които са съществени пазари през зимния сезон, като за задачата се води разговор на високо дипломатическо равнище.

Представителите на сектора уведомили министъра за местата за настаняване сега, както и за равнището на резервациите за идващите седмици. Те показали, че все още понижението е осезаемо, само че се надяват да има повече записвания в последния миг както от българи, по този начин и от чужденци от прилежащите страни.

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР