Снимка: Булфото, архивУтре официално започва годишната кампания за деклариране на

...
Снимка: Булфото, архивУтре официално започва годишната кампания за деклариране на
Коментари Харесай

Данъчната кампания за 2019 г. започва с 10 дни по-късно

Снимка: Булфото, списък

Утре публично стартира годишната акция за обявление на приходите за 2018 година, а завърши на 1 април. За първи път акцията стартира с 10 дни забавяне, поради промени в данъчното законодателство. Заради това ще имаме и по-кратък период срок за приемане на 5% отстъпка, оповестява Българска национална телевизия.

Близо 600 000 физически лица и 400 000 компании би трябвало да подадат данъчни заявления.

Те могат да се подават както в офисите на Национална агенция за приходите, по този начин и по електронен път посредством личен код, който се издава гратис от приходната организация.

От 10 до 31 януари е срокът, в който физическите лица, които желаят да употребяват 5% отстъпка от налога за довнасяне би трябвало да внесат своята декларация.

От Национална агенция за приходите припомнят, че можем да употребяваме данъчни облекчения за деца, ипотечен заем за млади фамилии или за дарения, единствено в случай че нямаме неплатени отговорности към фиска или санкции към КАТ.

2019 година е последната година, в която физическите лица подават данъчна декларация. От идната, това ще се прави от работодателите, по длъжностен път.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР