Снимка Булфото, архивУсловия за включване на КНСБ в национални стачни

...
Снимка Булфото, архивУсловия за включване на КНСБ в национални стачни
Коментари Харесай

Пламен Димитров, КНСБ: Нашата идея. Хората с 1000 лева заплата да получат 13-та заплата

Снимка Булфото, списък

Условия за включване на КНСБ в национални протестни дейности няма. Вътрешносиндикално изследване посочило, че 20% от членовете желаят да се включат в митингите, 80% считат да се прави нещо друго. Това съобщи пред Българска национална телевизия президентът на КНСБ Пламен Димитров за продължаващите 18-ти ден антиправителствени митинги в страната.

Той показа концепциите на синдиката за промени в данъчната политика. Не е обикновено от 25 милиарда налози 7 милиарда да са директните налози (3 милиарда лв. от бизнеса, 4 милиарда лв. - от нас). Хората към 1000 лева с тази данъчна промяна ще получат 13-та заплата с тази промяна, уверен е синдикалния водач.

Да се харчи самоуверено, стига с тази спестовност, сподели Димитров. Има ограничения, които би трябвало да са насочени към целевите групи.

Според него неравенствата се генерират и от недобро систематизиране на приходите. Естественият път е да отворим тематиката за промени в данъчната политика и тя да е по-справедлива - пренасяне на данъчното задължение от хората върху компаниите, а въпреки това - целият механизъм за данъчно облагане да се промени, счита президентът на КНСБ.

Идеята на синдиката е за тази година да има и еднократен налог " благосъстояние ". Мотивът им е, че към 8 милиарда годишно са налозите. " Дали ще има налог благосъстояние или не - задачата е да запълним бюджетната дупка. Бързо могат да бъдат сменени едни пари, които идват за финансови разноски или едни пари с ковида ", сподели Димитров.

" Данъчното облагане в България е най-несправедливото. Косвените налози са натоварващи. Намаляването на косвения налог ще разтовари тази неправда и би трябвало да докара до понижаване на цените. Когато разтовариш цялото Данък добавена стойност, ценовото равнище би трябвало да падне. Всички би трябвало да завоюват ", счита Димитров.

Според него с измененията, към 3 милиарда лв. може да останат в хората и в бизнеса. Другата част на концепцията 15-15-15, е необлагаемият най-малко на приходите да стане колкото минималната работна заплата. Това прави по-голям наличен приход на всички приходи.

Заедно с бизнеса при започване на пандемията от ковид декларирахме, че е необходим втори пакет (икономически ограничения - б.р.) и той би трябвало да е от няколко милиарда лева към компаниите, бизнеса и популацията с небосвод идната есен, която няма да е по никакъв начин лека. Безработицата ще се вдигне още през есента, още от началото на годината безработните са към 90 000 души, изясни той.

" Средният недостиг в Европейски Съюз е над 8%, нашият - под 3 %. Очаквам, че тези ограничения ще ги има. Очаквам да са много великодушни. Имахме спор с Горанов (бившият финансов министър в кабинета " Борисов-3 " - б.р.) през месец май и с премиера, сподели Димитров.

Според него час по-скоро би трябвало да стане и разплащането към компаниите. 350 млн. стоят неизплатени към строителството и промишлеността. Има какво да се направи, счита синдикалистът.

" Мярката 60/40 работи. Ако не беше тази мярка, 200 000 души щяха да са на трудовата борса ", сподели Димитров и даде образец с кабинета " Борисов - 1 ", когато били изгубени над 400 000 работни места. Той чака до края на годината тези средства да оказват помощ заетостта, с цел да може хората да не изгубят своята работа.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР