Снимка Булфото, архивТрагедия бе избегната в последния момент при протеста

...
Снимка Булфото, архивТрагедия бе избегната в последния момент при протеста
Коментари Харесай

Влак едва не прегази двама протестиращи в Германия

Снимка Булфото, списък

Трагедия бе избегната в последния миг при митинга против добива на въглища в Германия, когато двама от протестиращите се бяха завързали за релсите на влака, а машинистът блъснал спешните спирачки, с цел да спре, съобщи ДПА.

Влаковата комбинация замалко щяла да прегази двамата стачкуващи в късния неделен следобяд, само че машинистът съумял да спре влака на 10 метра от тях, сподели през днешния ден сутринта представителят на полицията, предава Българска телеграфна агенция.

Машинистът е изпаднал в потрес след случая.

Полицията е задържала най-малко 40 души, които са взели участие в митинга до релсовия път, покрай гората Хамбах, където немският енергиен колос Ер Ве Е (RWE) разчиства терена за разширението на рудника за лигнитни въглища.

Активистите блокираха спорната мина за лигнитни или кафяви въглища в събота, като заеха железопътната линия, която свързва мината с фабриките.

Ер Ве Е желае да разчисти 100 хектара от останалите 200 хектара от историческите гори, с цел да добива повече въглища. Тя твърди, че електроцентралите й би трябвало да продължат да работят.

Екоактивистите съумяха да спрат краткотрайно сечта със правосъдно решение, защото местността е населявана от предпазени типове прилепи.

Това не спря митингите, които в този момент са ориентирани към окончателното преустановяване на добива на лигнитни въглища, които отделят парникови газове при изгаряне.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР