Снимка Булфото, архивСредната месечна температура за февруари в Северна България

...
Снимка Булфото, архивСредната месечна температура за февруари в Северна България
Коментари Харесай

Ето как ще ни изненадва времето през целия февруари 2019 г.

Снимка Булфото, списък

Средната месечна температура за февруари в Северна България и високите полета е от 0° до 2˚, в Южна България и по Черноморието – сред 2° и 5˚, а в планините – сред минус 8° и минус 3˚, съобщава Марияна Попова от НИМХ-БАН.

``
реклама

Средната месечна сума на преваляванията в равнините е сред 30 и 50 mm, в планините – сред 40 и 70 mm, за Рило-Родопския масив и Странджа от 60 до 100 mm.

Тази година се чака междинната месечна температура да бъде към и над нормата. В по-голямата част от страната най-ниските температури през месеца ще бъдат сред минус 13° и минус 8°, най-високите – сред 14° и 19°.



Месечната сума на преваляванията ще бъде към нормата.

В началото на месеца ще бъде много по-топло от нормалното, изключително през първите дни в Източна България, където ще духа сдържан югозападен вятър. Вероятността за превалявания доникъде на десетдневието е дребна. През втората половина от интервала ще има превалявания, в равнинната част от страната най-вече от дъжд, в планините – от сняг. Температурите ще се намаляват, само че ще останат по-високи от междинните.

През второто и третото десетдневие температурите ще се намалят още и ще се двоумят към междинните. Динамиката на атмосферата ще се резервира и времето ще бъде изменчиво, с чести валежи. В равнинната част от страната ще има и дъжд, и сняг, само че вероятността за трайна снежна завивка е дребна.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР