Снимка: Булфото, архивСръбската държавна агенция Танюг съобщи тази вечер, че

...
Снимка: Булфото, архивСръбската държавна агенция Танюг съобщи тази вечер, че
Коментари Харесай

Сръбска агенция: Вучич, Борисов и Орбан се срещат в Словения на 31 август

Снимка: Булфото, списък

Сръбската държавна организация Танюг заяви довечера, че на 31 август в словенския курорт Блед ще има среща сред президента на Сърбия Александър Вучич и министър председателите на България и Унгария Бойко Борисов и Виктор Орбан.

От Министерски съвет в София за момента не могат да потвърдят за присъединяване на премиера Борисов във форума, написа Канал3.бг.

В Блед ще се организира обичайния стратегически конгрес, като тази година главната тематика ще бъде „ Европа след Брекзит и COVID-19 ”. На него посредством видеоконферентна връзка ще вземат участие президентът на МОК Томас Бах и шефът на МВФ Кристалина Георгиева.

Сред участниците ще бъдат също по този начин италианският министър председател Джузепе Конте, чешкият министър председател Андрей Бабиш, както и министър-председателите на Хърватия и Словения Андрей Пленкович и Янез Янша.

Тазгодишният конгрес ще продължи единствено един ден, а не два дни, както е нормално, поради пандемията от ковид.

Организаторите оповестяват, че участниците ще обсъдят съдействието сред Европейски Съюз и НАТО, връзките с Русия и Китай, както и други световни тематики.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР