Снимка Булфото, архивСлужебният здравен министър Стойчо Кацаров заяви в Карай

...
Снимка Булфото, архивСлужебният здравен министър Стойчо Кацаров заяви в Карай
Коментари Харесай

Служебният здравен министър: Много неща можеха да бъдат направени по-добре

Снимка Булфото, списък

Служебният здравен министър Стойчо Кацаров съобщи в „ Карай напряко ” по NOVA: „ Мерките на предходното държавно управление бяха политически стимулирани. Резултатите от здравната рецесията са доста неприятни. Много неща можеха да бъдат направени по-добре. Това обаче е минало и не можем да го променим. Можем да променим бъдещето. Затова, първото нещо, което направих, бе да издам заповед предпочитано да се имунизират възрастните хора, тъй като при тях смъртността е най-висока ”.

Той показа, че не му харесва да е министър на опазването на здравето, само че все пак е приел длъжността.

„ Получих покана от президента. Това не е първата покана, която получавам, само че допускам, че ще е последната. Когато ме канеха да ставам министър в миналото, споделях, че това не ме блазни. Бил съм в здравното министерство и не ми харесва. Нямам сантименти, нямам угризения. Нямам нещо, което да ме окуражи да бъда там. Самата позиция не ми харесва. Въпреки това познавам здравната система доста добре. Продължавам да не отстъпвам своите визии. Убеден съм, че мога да трансформира системата към по-добро, само че това няма по какъв начин да стане за два месеца ”, уточни Кацаров.

Той разяснява и станалото в Национален действен щаб, координиращ битката с пандемията.

„ Не го закрихме ние. Имаше заповед за закриване от Бойко Борисов. Няма потребност от подобен щаб, тъй като има задоволително структури в здравното министерство, които да работят, с цел да управляваме рецесията ”, увери здравният министър.

По думите му не ограниченията, а стоплянето на времето е причина за по-малкия брой инфектирани.

„ Когато времето е по-топло, хората са най-вече на открито и се заразяват по-трудно. Освен това всяка една епидемиологична вълна има начало и край, без значение от дейностите ни. Ефектът от маските и дезинфектантите е дребен, не споделям, обаче, че не би трябвало да има сходни ограничения ”, разясни Кацаров.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР