Снимка Булфото, архивСлужебният министър на образованието проф. Николай Денков коментира

...
Снимка Булфото, архивСлужебният министър на образованието проф. Николай Денков коментира
Коментари Харесай

Служебният министър на образованието: Има сигнали за натиск върху учители и върху директори по време на предизборни кампании

Снимка Булфото, списък

Служебният министър на образованието проф. Николай Денков разяснява пред: Повече от 1/3 от районните началници в образованието са ангажирани с партийна активност, което е притеснително. Изненадващо е, че в закона няма ясно регламентирано условие партийна политическа активност да не се случва в учебната система. Този пропуск би трябвало да бъде преодолян. Висшето обучение е освободено от политически доктрини. В учебното обучение също би трябвало да има условие за деполитизация на системата "

И добави, че има сигнали за напън върху учители и върху шефове по време на предизборни акции.

" Важно е да се подготвим за идната образователна година. Сегашната ще приключи относително сполучливо. Но това не ни успокоява, тъй като през последните години нямаме първокласен скок нагоре в представянето на учениците макар забележителното увеличение на средствата в тази сфера... Трябва да се минимизира разликата сред обособените райони и възрастовите групи ".

" Имаме добър баланс сред това какъв брой места субсидира страната и завършващите студенти. Във висшето обучение има смяна в вярната посока, само че не е задоволителна. За да могат университетите ни да се състезават с европейските, би трябвало да покачат доста научната си активност... Почти сме подготвени с картата за висше обучение, идната седмица ще я качим за обществено разискване ", сподели още Денков.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР