Снимка Булфото, архивСиндикалната организация на частното дружество Автомагистрали Черно море

...
Снимка Булфото, архивСиндикалната организация на частното дружество Автомагистрали Черно море
Коментари Харесай

Строители искат оставката на шефа на пътната агенция заради забавени заплати

Снимка Булфото, списък

Синдикалната организация на частното сдружение " Автомагистрали Черно море " упорства за незабавна среща, на която да се откри държавническо решение на казуса с неплатените пари на сдружението. оставката на Ивайло Денчев, ръководител на УС на АПИ.

В позиция, изпратена до президента Румен Радев, премиера Стефан Янев и президента на КНСБ Пламен Димитров се упорства и за оставката на оставката на ръководителя на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " Ивайло Денчев.

В писмото синдикатът на сдружението припомня, че за създалата се обстановка е сигнализирано още през май. Пътностроителната компания има да получава близо 37 млн. лева за ремонт на сектор от автомагистрала " Тракия " от Чирпан до Стара Загора.

" В същото време за конкурентни на нас сдружения, взели участие в схемите инхаус и получили големи предплатени суми за несвършена работа, се намират средства в немалки размери ", декларират синдикалистите от " Автомагистрали Черно море " и за информация показват обява в уеб страницата на Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ).

Към настояванията за разплащане се причислява и още една компания, взела участие в ремонта на сектора Чирпан - Стара Загора ( " Иса 2000 " ЕООД), към която дължимата сума е близо 19 млн. лева

Персоналът на двете сдружения е 1409 души. " Поради дискриминационно персонално отношение към двете компании настояваме за незабавна оставка на ръководителя на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " Ивайло Денчев ", се споделя още в позицията на синдикалистите.

В началото на юни министърът на районното развиване Виолета Комитова регистрира, че ведомството дължи 600 млн. лв. на компании за строително-монтажни действия, като посочи, че компаниите, взели участие в строителството на правата на автомагистрала " Тракия " сред Стара Загора и Чирпан евентуално няма да си получат парите, тъй като е некачествено. През август чиновници на " Автомагистрали Черно море " блокираха пътища в символ на митинг.

Тогава Комитова разгласи, че ще пита прокуратурата дали има право да се разплати със чиновниците на частното сдружение поради два казуса в проблема - свръхдоговарянето на планове от държавното сдружение " Автомагистрали " без обезпечено финансиране от една страна, и подозренията, че договорите с подизпълнителите са подписани в несъгласие с няколко закона. Тя разясни, че " Автомагистрали Черно море " си е свършила работата по ремонта на автомагистралата добре, въпреки и със забавяне. Дни по-късно Комитова сподели, че строителното ведомство разчита на актуализация на бюджета, с цел да заплати на строителите.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР