Снимка: Булфото, архивСигнали за злоупотреби със служебно положение на Иван

...
Снимка: Булфото, архивСигнали за злоупотреби със служебно положение на Иван
Коментари Харесай

Собственикът на ЕМКО със сигнали срещу Иван Гешев за злоупотреби със служебно положение

Снимка: Булфото, списък

Сигнали за злоупотреби със служебно състояние на Иван Гешев изпрати до правосъдното министерство притежателят на оръжейния цех ЕМКО Емилиян Гебрев.

В писмо до медиите се показва:
В рамките на шумната акция в последните дни на ръководството на Б. Борисов във връзка следващите разкрития за активността на сътрудници на съветските специфични служби в България, представители на изпълнителната власт и на прокуратурата си разрешиха редица погрешни изказвания във връзка с ЕМКО и господин Емилиян Гебрев. Повечето от тях бяха обществено, писмено опровергани от ЕМКО. В този подтекст считаме, че е значимо да се добави и следното:

 

1.     В публично известие на прокуратурата под управлението на Иван Гешев от 21.02.2020 година, в което се оповестява за повдигането на задочни обвинявания против съветски жители за опита за ликвидиране против 3-ма български жители през 2015 година се твърди също, че проверяващите са били „ събрали данни и по отношение на съществуването на още четири други опита за нападение във връзка с Емилиян Гебрев ".

Тогава, още на същия ден в известие за медиите декларирахме, че изказванията за „ други опити " са измислици.

 

2.     Вече е в действителност открито, че сходни изказвания в действителност е имало и те са били разследвани от способените органи. Официалните изводи, които изрично отхвърлят тези изказвания излизат в специфичен отчет още на 20.02.2020 година, преди цитираното публично известие на прокуратурата на Иван Гешев. Остава без отговор въпросът за какво основният прокурор е разпоредил публикуването на изказвания, за които му е било известно, че са погрешни?

 

3.     Още по-възмутителен е фактът, че в изискванията на рецидив, на 15.09.2020, прокуратурата още веднъж разгласява в публично свое известие същите потвърдени лъжи.

 

4.     Извършената от български и задгранични самостоятелни специалисти инспекция по случая писмено е открила, че източник на въпросните изказвания на прокуратурата е само и единствено лицето Веселин Бушев, български жител. Съществува изобилна информация за връзките на Веселин Бушев с кръгове, свързвани с лицата Делян Пеевски, Бисер Лазов и други, за които има данни за причастност към „ асимилиране " на активи на КТБ, възпрепятстване на строителството на газопровода ICGB с Гърция и прочие действия.

 

5.     Независимо от безапелационното публично опровергаване на гореспоменатите изказвания на Веселин Бушев, на среща наскоро с публицисти, основният прокурор Иван Гешев, в формалното си качество е направил тези и други сходни лъжливи изказвания още веднъж, освен това в писмен тип. Тези дейности на основния прокурор Иван Гешев съставляват груба корист със служебно състояние, а евентуално и нарушаване на други разпореждания на Закона и на етични стандарти.

 

6.     Погазването на законите от страна на най-висшия прокурор, който е назначен точно да ги брани от нарушавания и похищения е мотив неотложно да му бъде поискана оставката. Ако няма доблестта да си я подаде самичък.

 

7.     Във връзка с горното е изпратен сигнал на Министъра на правораздаването, в качеството му на Председател на Висшия правосъден съвет с искане да се сложи въпросът за дисциплинарно наказване на Иван Гешев за осъществените престъпления.

 

8.     Ползваме се от случая да напомним за неистините и измислиците, популяризирани от прокуратурата по отношение на оповестените от Иван Гешев гърмежи на територията на България в интервала след 2011. Както сме заявявали и преди, опитите да бъде приписана на ЕМКО причастност към всички тези произшествия, както и гореспоменатите неистини за „ други покушения " против господин Емилиян Гебрев целят отклонение на вниманието от същинските претекстове и обстоятелства зад терористичните дейности на съветската агентура в България. Отказът да се проверяват същинските, очевидните претекстове и обстоятелства поражда обоснованите догатки, че прокуратурата съучаства в прикриването на истината. Надяваме се аргументите скоро да станат ясни за българската и интернационалната общност.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР