Снимка Булфото, архивС наближаването на Великден зачестяват и предупрежденията на

...
Снимка Булфото, архивС наближаването на Великден зачестяват и предупрежденията на
Коментари Харесай

Как да различим фалшивия козунак

Снимка Булфото, списък

С наближаването на Великден зачестяват и предизвестията на производители и управляващи за некачествените артикули, които се чака да залеят пазара. На най-големи операции подлежат най-търсените артикули – яйцата и козунаците.

Козунаците, сходно на множеството сладки артикули, всеобщо са цялостни с подсладители. Според лекарите, тези подсладители въздействат извънредно отрицателно на нервната система и могат да доведат до стомашни проблеми, написа faktor.bg.

Изкуствената захар се употребява от доста производители. Тя се влага в храни и питиета. Доказано е, че синтетичните подсладители усилват риска от пораждане на алергии. Освен това изкуствената захар превъзбужда нервната ни система. Колкото повече от нея одобряваме, толкоз повече тялото ни я желае.

Според производителите доста по-безопасно е козунакът за Великден да се създава с яйчен прахуляк. Така се понижава рискът от потреблението на инфектирани яйца. Освен това те са безапелационни, че оцветителите могат и да са безвредни, стига да са от растителен генезис.

Потребителите елементарно могат да разграничат същинските от подправените козунаци. Менте продуктите нормално са на половин цена. Те се пекат в полулегални фурни и са забъркани от тесто с добавени подсладители. Истинският артикул е огромен по размер и с малко тегло. Освен това, когато се разчупи, единствено същинският Великденски самун става на конци.

Прочетете още  Кое ще ви избави от умората, напрежението и недоспиването
Сред другите фактори е срокът на валидност. Вносните артикули имат дълъг период на валидност, защото са цялостни с консерванти.

Фабрично приготвените козунаци постоянно съдържат имитиращи съставки. Как се подготвят те и по какъв начин да познаем качествените, сподели репортаж на Bulgaria ON AIR Ддиректно от столична пекарна.

„ Най-лесният метод да разпознаете подправения козунак е цветът. Само с масло и яйца няма по какъв начин да добием патешко-жълтия тип “, изясни шефът на компанията Мариан Диков.

Той изясни, че за изработката на положителния козуначен самун, хората би трябвало да се заредят с самообладание. „ Той не може без една добре структурирана рецепта. Също и фурната би трябвало да бъде авансово загрята, а тестото е по-добре да шупва по-дълго време, с цел да се получат присъщите за козунака конци “, означи Диков.

По думите му цената на продукта към този момент се е покачила поради идващите християнски празници и в козунак за 2 лв. няма по какъв начин да бъдат включени яйца, масло и мляко.

„ Добрият козунак коства към 8-10 лева„, заключи шефът.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР