Снимка Булфото, архивПрезидентът Росен Плевнелиев обяви с много голяма вероятност,

...
Снимка Булфото, архивПрезидентът Росен Плевнелиев обяви с много голяма вероятност,
Коментари Харесай

Плевнелиев убеден: Руски хакери атакуваха мощно институциите през 2015 г.

Снимка Булфото, списък

Президентът Росен Плевнелиев разгласи с " доста огромна възможност ", че съветските хакери Fancy Bear, свързани с съветското военно разузнаване, стоят зад огромната офанзива против всички български институции по време на изборите преди 4 година, написа Dnes.bg.

``
реклама
" През 2015 година по време на кметските избори, които бяха комбинирани с референдум, против България бе осъществена най-силната и мощна хакерска атака, която в миналото е осъществявана на Балканите. Президентската институция, министерския съвет, уеб сайтът на ЦИК, бяха атакувани по подобен метод, че бяха блокирани. Сайтовете на тези най-важни институции не можеха да действат.

Като държавен глава реагирах мигновено. Поисках пояснение от всички служби, желаех в границите на интернационално следствие и съдействие с всички партньорски служби в границите на НАТО и Европейския съюз да намерим кой извърши тази хакерска атака против България и българската народна власт. Тя целеше да провали едни демократични избори.

С доста огромна степен на възможност на база на писмени документи и отчети, които аз съм прочел - и от български, и от интернационалните партньорски служби, можем да кажем, че зад хакерската атака стоеше групата Sofacy или Fancy Bear, която се свързва с съветските познавач служби, съветското военно разузнаване. Същата тази група, за която има огромни подозрения, че взе участие и в манипулиране на избори в Съединени американски щати, и в открадването на персоналните данни от Бундестага и немските депутати ", съобщи Росен Плевнелиев пред Нова телевизия.

Възможно ли е да има външна интервенция по време на изборите през 2019 година, допустимо ли е по тази причина да е " претоплен " и казусът " Гебрев " - тъй като ще има избори освен в България, само че и в цяла Европа?

" Възможно е. Ето, че още веднъж се намираме във етапа на подозрение. Народът е споделил - риба се лови в мътна вода. Когато има мътна вода, всеки се пробва. Например, бъдещите губещи в едни кметски избори ще кажат: " Те, бяха манипулирани. Русия го направи. Или противоположното. Затова още веднъж всички институции, всички дружно, знаейки, че има подозрения, знаейки, че ние бяхме атакувани в ден на избори, би трябвало да реагират. Добре де, само че къде сме 4 години по-късно? Не имам вяра в клевети, че те са заложници и не реагират по тази причина. Въпросът е в успеваемостта на българските институции. Наистина ли постоянно би трябвало да действаме в последния миг? Наистина ли първа някой би трябвало да ни нападна, да повреди уеб страниците, да провали изборите, с цел да разберем какво се случва? Искаме ли още един път да имаме Костинборд - още една изборна манипулаия пред очите на целия български народ? Институциите би трябвало да могат обективно и превантивно да реагират. Това, което вършат англичаните. Би трябвало да се поучим от тях или дружно с тях да реагираме, с цел да сме потребни на българските жители, а освен да витае тази фаза на подозрения и терзания ", съобщи още Плевнелиев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР