Снимка Булфото, архивПрезидентът на Франция Еманюел Макрон смята, че заострената

...
Снимка Булфото, архивПрезидентът на Франция Еманюел Макрон смята, че заострената
Коментари Харесай

Макрон: Нотр Дам трябва да бъде възстановена във вида й преди пожара

Снимка Булфото, списък

Президентът на Франция Еманюел Макрон счита, че заострената кула на катедралата " Нотр Дам ", изгоряла при пожара през април 2019 година, и другите потърпевши елементи на фамозната парижка черква би трябвало да бъдат възобновени в сходство с предходния образ на постройката, заяви източник от Елисейския замък, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

По-рано Макрон беше предложил рухналата кула от 19 в. да бъде сменена с кула в по-съвременен жанр. След съвещания с националната комисия по архитектура и културно завещание президентът е трансформирал мнението си.

Сега Макрон счита за уместно околното пространство на " Нотр Дам " да бъде завършено в актуален жанр.

Това ще стане взаимно с парижкото кметство. Елисейският замък не изключва и основаването на музей, отдаден на реставрацията на " Нотр Дам ".

Огромен пожар избухна вечерта на 15 април 2019 година в катедралата " Нотр Дам ". Огънят стартира точно от кулата.

Напълно унищожени бяха дървеният покрив и 93-метровата кула, която падна върху каменния свод и догоря на пода на катедралата.

Пожарът бушува повече от 15 часа. Работата по възобновяване на катедралата би трябвало да стартира през 2021 година

След три години ще се навършат 860 години от построяването на " Нотр Дам ". Първият камък е бил положен през 1163 година

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР