Снимка: Булфото, архивПремиерът Бойко Борисов обяви на фейсбук страницата си

...
Снимка: Булфото, архивПремиерът Бойко Борисов обяви на фейсбук страницата си
Коментари Харесай

Борисов: Пристъпваме към реорганизация на здравната система. Даваме 80 милиона до края на годината

Снимка: Булфото, списък

Премиерът Бойко Борисов разгласи на фейсбук страницата си решенията, които е взело през днешния ден държавното управление на онлайн съвещание.

Ето какво написа в обществената мрежа той:

" Пристъпваме към метаморфоза на здравната система, по отношение на проекта, който сме изготвили. За задачата осигуряваме спомагателен финансов запас в размер на към 80 млн. лева за последните три месеца от годината. Парите, които в този момент отпускаме са изкарани с помощта на сполучливата битка с контрабандата и престъпността. Отново наблягам, че сме изцяло мобилизирани и работим по този начин, че у нас да не се вкарва цялостна карантина. Моля хората да се пазят.
На днешното изключително съвещание на държавното управление, което се организира онлайн, взехме следните решения.
• До 50 млн. лева, ще се дават на лечебни заведения за болнична помощ, които ще обезпечат над 50% от легловия си потенциал за лекуване на пациенти с ковид.
• С 15 млн. лева ще се закупят бързи антигенни проби, които ще се дават на Регионалните здравни инспекции. С тях ще тестват и хората със признаци, отишли за обзор в новоразкритите към огромните лечебни заведения пунктове вид фургон.
Допълнително от запаси в бюджета на НЗОК се отпускат 16 милиона лв.. 10 милиона отделяме за всеки общопрактикуващ доктор 1000 лева за следене на жители, при които е открит COVID-19. Личните лекари ще поучават пациентите при посещаване или по телефона какви дейности да подхващат за тяхното лекуване. Направленията за проучване ще се назначават електронно. Отпускаме и 6 милиона за отделяне на COVID-зони както в някои от столичните ДКЦ-та, както и в такива в по-големите градове на страната
В облекчение на лекарите и пациентите е подготвен и единният медицински протокол ".



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР