Снимка Булфото, архивПогват зеленчуковите борси. Данъчни от звеното за фискален

...
Снимка Булфото, архивПогват зеленчуковите борси. Данъчни от звеното за фискален
Коментари Харесай

Започват денонощни наблюдения в 13-те най-големи борси в страната за плодове и зеленчуци

Снимка Булфото, списък

Погват зеленчуковите тържища. Данъчни от звеното за фискален надзор в Национална агенция за приходите стартират денонощни наблюдения в 13-те най-големи тържища в страната за плодове и зеленчуци. На входа и изхода на борсите ще има краткотрайни контролно-пропускателни пунктове, където инспекторите ще наблюдават за контрабанден импорт и укриване на доходи от продажбите.

Причина за инспекциите е нарасналото ползване на плодове и зеленчуци и информация за укриване на обороти от продажбата на селскостопанска продукция, изясняват от ведомството на Румен Спецов.

Данъчните ще наблюдават произхода на стоките. На входа на тържищата ще се изискват всички съпътстващи документи: товарителници, фактури, платежни и други, а на територията на обектите ще се следи издават ли се нужните документи за покупко-продажба. Камионите и бусовете с товароносимост под 3,5 тона ще се ревизират на изходите дали съпътстващите стоката документи дават отговор на транспортираната. Същото важи и за превозвачите на артикули, които са под митнически режим и предмет на импорт, откакто бъдат освободени за ползване.

От Национална агенция за приходите предизвестяват, че в случай че се откри продажба на артикули без нужните документи, следва броене на наличните активи (плодове и зеленчуци) в складовете на сдружението продавач.

Проверките на данъчните ще се правят посредством така наречен непрекъснато наблюдаване, което значи, че те ще се легитимират и ще участват намерено в комерсиалните обекти в продължение на дни. Практиката на Национална агенция за приходите през последните години демонстрира, че в дните на сходни наблюдения, оборотите на търговците на селскостопанска продукция се усилват доста.
 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР