Снимка Булфото, архивПо повод празника на МВР, служебният вътрешен министър

...
Снимка Булфото, архивПо повод празника на МВР, служебният вътрешен министър
Коментари Харесай

Служебният вътрешен министър: Прокуратурата ще разкрие дамаджаните, в Пловдив са купувани гласове от името на ГЕРБ

Снимка Булфото, списък

По мотив празника на Министерство на вътрешните работи, служебният вътрешен министър разяснява думи и дейности на предходния министър председател Бойко Борисов. 

Министерството на вътрешните работи отбелязва през днешния ден 142 години от основаването си. Служебният вътрешен министър Бойко Рашков съобщи, че чиновниците на Министерство на вътрешните работи потвърждават, че могат да реализират резултати, тъй като Министерство на вътрешните работи има голям потенциал и е значимо той да се употребява в името на закона, на българските жители и на страната. 

Той разяснява и поздрава на някогашния министър-председател Бойко Борисов към чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

" Не може Борисов да дава оценки, още повече, че той е приключил напълно друга компетентност, че в този момент надали не все едно се работи по милиционерски, и то след 30 години минали в преход по пътя към демократичното развиване. Че в този момент сме се върнали да работим, по този начин както е работено до 89-а година, нищо общо няма с това с действителността. Служителите на Министерство на вътрешните работи са доста образовани и би трябвало да бъдат насочвани в вярната посока да извършват законовите си отговорности ", съобщи Рашков пред

По думите на вътрешния министър Законът за Министерство на вътрешните работи е променян прекалено много пъти и по тази причина е значимо по какъв начин се пояснява и ползва.

" В Пловдив са се купували гласове от името на партия ГЕРБ. Това са разкрили полицейските чиновници в Пловдив. Прокуратурата ще разкрие дали дамаджаните имат някакво правно значение, това ще се види. Борисов може да даде отговор на този въпрос. Прокуратурата би трябвало да даде повече информация ", заяви Рашков.

Служебният вътрешен министър уточни, че прокуратурата би трябвало да каже дали за Пловдив към този момент има формирано следствие.

" До оня ден се споделяше, че там били неразбираеми нещата, че нямало данни, че управление на Министерство на вътрешните работи било по този начин обърнало нещата, че служителите на реда да проверяват без прокурорите - това е безспорна неистина. На прокурорите през вчерашния ден е докладвано, че има доказателства за Пловдив,  разследването върви, има разпитани и очевидци, излиза наяве, че са се купувани гласове по 30 лева Така че Борисов, когато приказва за дамаджани, да има поради, че има няколко хиляди души, които са били обект на пазаруване на гласове по отношение на изборите на 4 април ", разясни още вътрешният министър.

Министерството на вътрешните работи подхваща невиждани дейности против групите за пазаруване на гласове за идните избори.  Рашков заяви за случай от последните дни, при който в къща в Свиленградско село са открити фирмени касови книги с обороти, както и описи с имена на 28 хиляди гласоподаватели в региона.
 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР