Снимка: Булфото, архивПо дела в спецпрокуратурата до този момент няма

...
Снимка: Булфото, архивПо дела в спецпрокуратурата до този момент няма
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата никога не е конфискувала биткойни

Снимка: Булфото, списък

По каузи в спецпрокуратурата до този миг няма конфискувани биткойни. Това съобщи през днешния ден на брифинг ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев. За да бъде конфискувана криптовалута би трябвало да има закононарушение, което се е разплащало с криптовалута. За в този момент такова няма, оповестява offnews.bg

Гешев отхвърли информацията, че са иззети 200 000 биткойни на стойност 3 милиарда $ през май тази година по време на акцията в Агенция " Митници ", когато хакери пробиха системата на организацията.

" Няма конфискувани биткойни. Към момента делото е в профилираната прокуратура, проверява се от откривател. Назначени са експертизи, компютърни и всевъзможни други, в това число и такива, които ще бъдат направени в Съединени американски щати. И след правенето на експертизите имам уверението на прокурорите, че в оптимално къс период ще бъдат конкретизирани обвиняванията и ще бъде импортиран обвинителен акт в профилиран углавен съд ", сподели Гешев, представен от Българска национална телевизия.

Гешев сподели още, че търговията с криптовалута не е закононарушение и към този миг не могат да проверяват случаи с търговия с биткойни.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР