Снимка Булфото, архивПак самолетен арест. Русия спря самолет, за да

...
Снимка Булфото, архивПак самолетен арест. Русия спря самолет, за да
Коментари Харесай

Отново арестуван опозиционер при полет, този път - в Русия

Снимка Булфото, списък

Пак самолетен арест. Русия спря аероплан, с цел да арестува опозиционер. Пътнически полет бил арестуван на летището в Санкт Петербург.

Арестуваният е Андрей Пивоваров. Преди време той е бил началник в опозиционната групировка -  „ Открита Русия ” на живеещия в заточение Михаил Ходорковски, предава Нова тв.

Според медии в Русия, самолетът към този момент се е движел по пистата, с цел да излети към Варшава. В последния миг пристигнала заповед да остане на летището. Адвокатът на Пивоваров сподели, че не знае какъв е формалния мотив за ареста.

Реалната причина била политическата активност на клиента му. Апартаментът на Пивоваров е бил претърсен от маскирани чиновници на реда.

" Той очевидно е обвинен по член 284-ти. Това е съдействие с нежелани организации. Искам да посочи, че няма нежелана организация Открита Росия. Това е небивалица на нашите секрети служби. По закон, подобен статут могат да получат задгранични организации. Руска социална организация като Открита Русия не влиза в тази категория ”, сподели Усманова.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР