Снимка: Булфото, архивОкръжен съд – Варна определи най- тежката мярка

...
Снимка: Булфото, архивОкръжен съд – Варна определи най- тежката мярка
Коментари Харесай

Арест за 18-годишен от Синдел, обвинен в опит за убийство, нанесена телесна повреда и съпротива при арест

Снимка: Булфото, списък

Окръжен съд – Варна дефинира най- тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на 18-годишния Митко М. от село Синдел. Той е притеглен като обвинен за три закононарушения – опит за ликвидиране, нанесена междинна телесна щета и оказана опозиция на полицейски чиновници в опит да изпълнят отговорностите си.

 

Според обвиняването, на 09.03.2021г. в село Синдел органите на реда пробвали да задържат 37-годишна жена и 40-годишен мъж, които отказали да бъдат отведени  до полицейското ръководство. От къщата им излезли още хора, измежду които бил и Митко М. Всички те почнали да хвърлят против служителите на реда дървета, камъни и други движимости. Прокуратурата сочи, че 18-годишният юноша извадил нож и почнал да нападна с него полицейския чиновник, който съумял да се дръпне встрани и да извади служебното си оръжие, без да създаде изстрел с него. Митко М. се отдръпнал встрани, по-късно се върнал и блъснал с дърво различен служител на реда, като му предизвикал междинна телесна щета, изразяваща се в строшаване на дясната ръка. След това обвиненият избягал от местопроизшествието.
Престъпленията, за които е упрекнат Митко М. са тежки по смисъла на закона. Наказанието за най- тежкото от тях - опит за ликвидиране е същото като за довършеното закононарушение, като се взема поради степента на реализиране на желанието и аргументите, заради които закононарушението е останало незавършено. Предвиденото наказване в Наказателен кодекс е „ отнемане от независимост “ за период от 15 до 20г., пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.
Защитата на 18-годишния юноша оспори осъществяването на опит за ликвидиране, защото единствено един от всички очевидци показал, че Митко държал нож и липсвали други доказателства. Посочено беше, че откакто избягал от вкъщи си, обвиненият самичък се предал на органите на реда. Заради младата възраст на лицето, чистото правосъдно минало, трудовата му претовареност и липса на криминалистични регистрации, отбраната и обвиненият желаеха от съда установяване на по-леката мярка за неотклонение „ домакински арест “
Варненският областен съд, като прегледа събраните досега материали от досъдебното произвеждане реши, че са налични задоволително доказателства да се направи обосновано съмнение, че Митко М. е съпричастен към опита за ликвидиране и нанасянето на междинна телесна щета на полицейски чиновник. Неподчинението на чиновници на реда и последвалото нахлуване над тях, съгласно съда, сочат за високата социална заплаха на лицето и за действителна заплаха Митко М. да извърши закононарушение. Като взе поради и тежестта на обвиняванията, Варненският областен съд реши, че най- съответната мярка за неотклонение по отношение на него е „ задържане под стража “.
Определението на Окръжен съд – Варна предстои на обжалване пред Варненския апелативен съд ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР