Снимка: Булфото, архивОбщо четири са вече жертвите след пожара в

...
Снимка: Булфото, архивОбщо четири са вече жертвите след пожара в
Коментари Харесай

БНТ: Общо четири са вече жертвите след пожара в дома за стари хора край Варна

Снимка: Булфото, списък

Общо четири са към този момент жертвите след пожара в дома за остарели хора " Свети Георги " край Варна. Освен мъжът, който е изгорен в стаята си, има още един умрял в реанимацията на университетската болница " Св. Марина ".

Жена е издъхнала при превозването ѝ в друга постройка на приюта, оповестява Българска национална телевизия. По-късно денем в стаята си е умряла още една жена. 7 души са признати във Военноморската болница. Състоянието на двама от тях е тежко. Други две дами, настанени в болница " Св. Анна ", са в устойчиво положение.

Огънят горящ малко преди 04.00 ч. сутринта в стая на втория етаж, където преди два дни бил настанен починалия мъж. Веднага към дома са изпратени три противопожарни екипа.

В двора са евакуирани до идване на пожарната към 15-20 души от личния състав, който е тук, сподели комисар Тихомир Тотев шеф на Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", Варна.

Пожарникарите, дружно с работещи в приюта, евакуирали останалите възрастните хора, за които е имало заплаха да бъдат обгазени общо към 80 души.

Едната стая единствено е изгоряла, в другите стаи просто е имало пушек, изясни Борислава Божикова, чиновник в дома за възрастни хора.

Във Военноморската болница във Варна са настанени 7 от потърпевшите възрастни хора. Двама са в тежко положение.

" Единствено този, който е на изкуствена белодробна вентилация, той е в доста тежко положение, с белодробен отток, тъй че за него има действителна заплаха за живота ", сподели проф. Христо Бозов, началник на Катедра " Анестезиология, морска и интензивна медицина " към Военноморската болница във Варна.

Много от евакуираните към този момент са се върнали по стаите си, други са настанени в друга постройка на приюта. Мъжът, умрял в пожара е бил незрящ и е имал и психологични проблеми. По първична информация повода за случая е късо съединяване.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР