Снимка: Булфото, архивНамираме се в преходен период - преход от

...
Снимка: Булфото, архивНамираме се в преходен период - преход от
Коментари Харесай

Плевнелиев: В преход сме от един двуполюсен към пъстър многополюсен свят

Снимка: Булфото, списък

Намираме се в временен интервал - преход от един двуполюсен свят към цветен многополюсен свят, който още не е основан.Това съобщи Росен Плевнелиев, президент на България, по време на виртуална полемика " Икономиката на една карантина или по какъв начин да превърнем рецесията COVID-19 във опция ", проведена от Дигиталната национална коалиция, ПанЕвропа България и Бюрото на Фондация " Конрад Аденауер " в София, оповестява Българска телеграфна агенция.

Плевнелиев разяснява, че, както и в другите преходни интервали в историята на човечеството, и в този ще бъде тежко, с доста противодействия, рецесии и проблеми.

Според него страната ни би трябвало да има дълготрайна национална стратегия за развиване - България 2030, която е изкована обществено, в спор.

Той счита, че вложения в цифровизация на образованието - за съоръжение на учебните заведения, за електронни дъски, компютри, по-добър интернет в учебните заведения, ще имат огромна възвръщаемост в човешки капитал. Плевнелиев обърна внимание и на опазването на здравето и уточни, че, в случай че се влагат 100 милиона лв. за електронна здравна каса, електронна здравна карта и електронно досие на българите, ще бъде икономисан по един милиард на година. Според него инвестиция от 100-150 милиона лв. за електронно държавно управление ще има значима роля за решение на проблем като корупцията.

Лиляна Павлова, вицепрезидент на Европейска инвестиционна банка, означи, че ни би трябвало " повече Европа ", мощен европейски отговор в тази обстановка и добави, че нито една страна не може да се оправи сама. Според нея Европа е съумяла да предложи доста упорит общоевропейски отговор и общо 2,4 трилиона евро са разполагаем. Павлова обаче означи, че парите не са " празен чек " и ще могат да бъдат получени против явен проект и стратегия за възобновяване, за вложения и за промени. Важно е да успеем да си напишем " домашното ", с цел да ги получим и да ги влагаме рационално, разяснява тя и добави, че България би трябвало да има явен проект и стратегия за промени и да обхване значимите браншове.Николай Василев, ръководещ и изпълнителен шеф на Expat Capital и някогашен министър от две български държавни управления, счита, че България се нуждае от нови вложения и нови производства, само че доста повече се нуждае от по-добър имидж.

Според него страната ни има извънредно, " шампионско " достижение - една от дребното страни с бюджетен остатък до края на май. Това е за златен орден, а в случай че се отървем с безработица под 100 хиляди нови безработни, с дребна криза и със междинен туристически сезон ще бъде ужасно, разяснява Василев.

Той уточни, че системата на образованието се е справила доста добре, само че има една група от под 100 хиляди възпитаници, които или не са имали достъп до добър интернет или до положително устройство и които са изостанали.

Гергана Паси, президент на Дигиталната национална коалиция и ПанЕвропа България, счита, че тази рецесия е " наляла вода " в общото чувство за неравноправие. Бедните, вследствие на рецесията, стават по-бедни, а слабите - по-слаби и тази частична отрицателна страна би трябвало да бъде доста особено адресирана, изключително във връзка с образованието, разяснява тя. Паси уточни, че каквито и вложения и производства да мечтаем да притеглим тук, доста мъчно ще се настанят комфортно, в случай че няма квалифицирана работна ръка.Според нея в този момент е моментът да притеглим и огромна онлайн платформа, която да влага в основаването на учебен артикул.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР