Снимка Булфото, архивНа Велика събота Църквата възпоменава телесното погребение на

...
Снимка Булфото, архивНа Велика събота Църквата възпоменава телесното погребение на
Коментари Харесай

Защо тази вечер обикаляме църквата?

Снимка Булфото, списък

На Велика събота Църквата възпоменава телесното заравяне на Иисуса Христа и слизането Му в пъкъла. По обичая на юдеите Йосиф и Никодим снели пречистото тяло Господне от кръста, обвили ги в пелени с благовония и го положили в нов каменен гроб в Йосифовата градина, която се намирала недалче от Голгота. При погребението на Иисуса участвали Мария Магдалина, майка на Яков и Йосиф. Първосвещениците и фарисеите знаели, че Иисус Христос е предсказал Възкресението Си, напомня Нова Варна.

``
реклама

Не вярвайки на предсказаното, а и страхувайки се да не би Апостолите да откраднат Тялото на Иисуса, измолили от Пилат военна стража. Поставили стражата до гроба, а самия гроб запечатали. Църквата популяризира Велика събота като „ най-благословения седми ден “. Защото това е денят, когато Словото Божие лежи в гроба като мъртъв Човек, само че в това време избавя света и отваря гробовете. Положен към този момент в гроба, Духът на Иисуса е в пъкъла, с цел да раздра оковите му и да отвори още веднъж за нас райските двери.

Това ще се случи на другия ден. В Неделята, наречена с най-краткото име – Великден. Страстната седмица е най-дългата седмица в годината, наситена с доста горест и покъртителни преживявания. Защото пристрастеност значи страдалчество. А страданията Христови са въведения към безконечния живот. На този ден се боядисват яйцата за великденската софра, в случай че сте пропуснали да го извършите в четвъртък.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР