Снимка Булфото, архивМирослав Манолов, изп. директор на инвестиционна компания, заяви

...
Снимка Булфото, архивМирослав Манолов, изп. директор на инвестиционна компания, заяви
Коментари Харесай

Мирослав Манолов: Успокоение на имотния пазар може да се очаква след година

Снимка Булфото, списък

Мирослав Манолов, изп. шеф на капиталова компания, съобщи в предаването „ ИмоТиТе “ на Bloomberg TV Bulgaria:

Инфлацията в международен мащаб предизвика мощно търсене на недвижими парцели през 2021 година В България спомагателен фактор се явява и политиката на огромни български банки, които стопираха да оферират срочни депозити по-рано и започнаха да таксуват с такси клиентите с по-големи суми. Това съобщи гостът, цитиран от dnes.bg.

Успокоение на имотния пазар може да се чака едвам след година, съгласно него.

Липсата на рентабилност в банките кара хората да търсят други благоприятни условия за отбрана на парите си и една от тях е инвестицията в недвижими парцели, сподели предприемачът.

" Ние сме продали 200 жилището в един от нашите планове, още преди да стартираме с изкопните работи. “, даде за образец гостът.

Строителните материали са поскъпнали с над 50% от началото на годината и това се отразява на крайните цени на жилищата. В един миг покачването при материалите беше още по-голямо, само че след това цените се върнаха, изясни Мирослав Манолов. Той добави, че има проблеми и с доставките, което води до закъснение на строителството на нови обекти.

„ За страдание, цените на жилищата нарастват с по-бързи темпове от приходите. След време това ще окаже въздействие на пазара на недвижими парцели “, счита той.

Цените на жилищата във Варна ще се повишават и през идната година поради неголямото предложение и поради по-високите цени на строителните материали, предвижда Манолов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР