Снимка Булфото, архивМасови съкращения започват в три предприятия, работещи на

...
Снимка Булфото, архивМасови съкращения започват в три предприятия, работещи на
Коментари Харесай

Започват масови съкращения в машиностроителния край Радомир

Снимка Булфото, списък

Масови съкращения стартират в три предприятия, работещи на територията на някогашния машиностроителен колос в радомирското село Червена могила, оповестиха от Бюрото по труда в Перник, съобщи dnes.bg .

Ще бъдат освободени от 1 октомври 105 служащи и чиновници от Леяро-ковашкия машиностроителен комплекс, " Метал трейд 666 " ЕООД и " ВМВ - Метал " ЕООД.

Леяро-ковашкият комплекс е съществена добивна мощ на площадката на някогашния " цех за фабрики ". По данни от Бюрото по труда от общо 43 работещи в предприятието ще бъдат освободени 35 индивида.

" Метал трейд 666 " ще резервира 15 от своите 35 служащи и чиновници.

" ВМВ- Метал " ЕООД е с регистрация в Ихтиман, само че има сектор и в индустриалната зона на Радомир, от който освобождава 60 индивида. От предприятията към този момент отхвърлят коментар.

Първите индустриални мощности на Завода за тежко машиностроене в с. Червена могила са почнали работа през 1985 година Оборудването е неповторимо, доставено най-вече от японската компания " Кобе стийл ".

По планове от началото на 90-те години на предишния век, в комбината са вложени 1,4 милиарда лв.. Той е приватизиран в първите години на демокрацията.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР