Снимка: Булфото, архивЛудогорец остана на малка крачка от групите на

...
Снимка: Булфото, архивЛудогорец остана на малка крачка от групите на
Коментари Харесай

Лудогорец победи Малмьо, но не успя да се класира за ШЛ. Ще играе в групите на Лига Европа

Снимка: Булфото, списък

Лудогорец остана на дребна крачка от групите на Шампионската лига. Преди минути възпитаниците на Валдас Дамбраускас победиха с 2:1 Малмьо, само че отпадат от шампионата поради загубата си с 0:2 в Швеция и общият резултат 2:3.

Българският първенец ще би трябвало да се задоволи с груповата фаза на втория по мощ европейски клубен шампионат Лига Европа.

Разградчани стартираха мача по желан метод и поведоха с 1:0 още в 10-ата минута. Точен бе капитанът Антон Недялков. Равенството бе възобновено три минути преди почивката след попадение на Велко Бирманчевич от директен свободен удар.

Час игра след началото " орлите " още веднъж поведоха с гол от дузпа на Пиерос Сотириу час игра след началото, написа Dsport.

В началните минути на срещата Лудогорец бе по-активният тим, само че не съумя да заплаши вратата на Йохан Далин. Първата опция се откри пред гостите в 6-ата минута. Антонио Чолак получи топката на стрелкова позиция и стреля рисково по диагонала, само че Кристиан Кахлина съумя да реагира и мазета настрана. Футболист на Малмьо се размина с избитата топка, а Джордан Икоко почисти в ъглов удар, от който не последва нова заплаха за вратата на Лудогорец.

В 10-ата минута Лудогорец се възползва от първата си сериозна опция за гол и поведе. Топката бе центрирана от ъглов удар. Капитанът Антон Недялков в началото се размина с топката, само че се ориентира най-бързо в обстановката и стреля в близкия ъгъл. Йохан Далин нямаше добра видимост и не съумя да реагира в точния момент. Топката се отби от левия непряк дирек, след което се оплете в мрежата. Ситуацията бе преразгледана от ВАР, само че попадението не бе анулирано, тъй като не бе открито нищо неправилно. 

Шест минути по-късно Малмьо отговори и прати топката в мрежата зад Кахлина. Гостите проведоха доста положително нахлуване. Андерс Кристиянсе беше изведен зад отбраната на „ орлите “ с дълго подаване. Той съумя с петичка да отклони към Сьорен Рикс, който на собствен ред матира Кахлина с технично осъществяване. Радостта на Малмьо търпя няколко минути, защото голът бе анулиран след дълго разглеждане на обстановката благодарение на ВАР. Системата за видеоповторения алармира за тънка засада на капитана на шведите, тъкмо преди подаването към Рикс.

Половин час след началото Валдас Дамбраускас бе заставен да прави насилствена промяна, откакто травма получи Каули Оливейра. На негово място се появи младият Доминик Янков.

В 34-тата минута Кирил Десподов центрира от корнер на близката греда. Там бе Пиерос Сотириу, който стреля с глава, само че в навън.

Малко по-късно Малмьо провежда добра офанзива и единствено намесата на Кахлина резервира задатъка на Лудогорец. Антонио Чолак бе изведен отдясно. Последва центриране в наказателното поле към далечната греда. Там бе Рикс, който стреля с глава, само че право в ръцете на вратаря.

Пет минути преди края на първата част Йон Дал Томасон също бе заставен да прави насилствена промяна. На терена се появи аварийният пазач Исмаел Диавара, който размени Йохан Далин. Титулярният пазач получи мускулна контузия и напусна терена накуцвайки.

В 42-рата минута Малмьо нанесе своя удар и изравни. Гостите получиха правото да изпълнят директен свободен удар от рискова позиция. Зад топката застана Велко Бирманджевич, който шутира мощно. Получи се нпеирятен рикошет в стената, който заблуди Кристиан Кахлина, а топката влетя в мрежата.

В добавеното време на първата част Вандерсон подходи егоистично в една обстановка и пропусна златен късмет да възвърне преднината на българския първенец. Кахлина изрита топката в предни позиция. Сотириу отклони с глава към Вандерсон, който се озова на чиста позиция. Той обаче реши да приключва самичък, вместо да подаде към непокрития Кирил Десподов. Ударът на бразилеца бе отразен от Исмаел Диавара пред погледа на разперилия ръце Десподов. Впоследствие бе отсъдена засада, само че повторенията демонстрираха, че обстановката е много тънка и вероятно нарушаване на разпоредбите нямаше.

В началото на втората част Антон Недялков опита шанса си с удар от отдалеченост, само че прати топката около вратата.

Лудогорец опита напън. Защитата на Малмьо обаче съумя да се оправи с няколкото центрирания в наказателното си поле. В 54-тата минута Игов Пластун засече с глава подаване от корнер, само че не откри задачата.

Десет минути след старта на втората част капитанът на Малмьо Андерс Кристиянсен бе изведен зад отбраната на Лудогорец. Десетката на гостите изигра отлично обстановката, преодоля защитник и стреля по земя. Кристиан Кахлина обаче реагира и избави.

Мигновено по-късно играта бе спряна и настъпи поврат, защото ВАР подсказа на Клеман Тюрпен за игра с ръка в наказателното поле на Малмьо в миналата офанзива. Главният арбитър прегледа обстановката и сподели бялата точка. Зад топката застана Пиерос Сотириу, който преодоля Диавара за 2:1.

Час игра след началото Дамбраускас направи още една насилствена промяна. Заради травма Оливие Вердон отстъпи мястото си на Жосуе Са. Секунди по-късно Бирманджевич се опита да изненада Кахлина с шут от далечна отдалеченост и съумя, само че топката прелетя около вратата.

В 73-тата минута Бирманджевич проби през центъра и стреля от границата на наказателното поле. Топката мина под шпагата на Иго Пластун, само че Кристиан Кахлина съумя да реагира и избави.

В идващите минути Лудогорец се втурна в предни позиции, а Малмьо се брани и по всякакъв начин убиваше темпото на мача. Гостите сполучливо обезвредиха нападателите на разградчани и резервираха преднината си. 

Пет минути преди приключването на постоянното време Лудогорец изиска дузпа за удар в главата на Мавис Чибота. Клеман Тюрпен обаче бе безапелационен, че няма учредения за углавен удар и повторенията потвърдиха правотата на преценката му.

В 3-тата минута от добавеното време Андерс Кристиянсен стреля от границата на наказателното поле. Получи се рикошет в крайници на защитник и топката излезе в ъглов удар, което пристигна добре пристигнало за Малмьо, който завоюва скъпи секунди бавейки.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР