Снимка Булфото, архивКацаров скочи заради затворения пункт за ваксини вчера

...
Снимка Булфото, архивКацаров скочи заради затворения пункт за ваксини вчера
Коментари Харесай

Кацаров иска съд заради затворения от граждани ваксинационен пункт във Варна през уикенда

Снимка Булфото, списък

Кацаров скочи поради затворения пункт за ваксини през вчерашния ден във Варна. 
Министерството на здравеопазването осъжда изрично дейностите на антиваксърите във Варна, написа

Вчера група антиваксъри нападнаха медицински екип на мобилен пункт за имунизация, като медиците от 1-во ДКЦ са били принудени да прекратят имунизацията.

Като министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров упорства прокуратурата да проверява случая и в случай че се открият данни за осъществено закононарушение, отговорните лица да бъдат изправени пред съда.

" Ние няма да допуснем нашите медици да бъдат обиждани, обругавани и унижавани за това, че правят съзнателно работата си и избавят човешки животи. Ваксините са най-ефективното средство за отбягване на тежко протичане и гибел от COVID-19. Ваксинацията против COVID-19 в България е доброволна и всеки самичък взема решение дали да си сложи ваксина или не. Не принуждаваме никого, само че няма да позволим на проведени групи антиваксъри да пречат на искащите да се ваксинират ", декларират в позиция от Министерство на здравеопазването.

От ведомството изясняват, че се опълчват безапелационни на такива дейности " поради самите тях " - антиваксърите, защото на следващия ден, когато същите антиваксъри развият тежки признаци на COVID-19, ще желаят от нашите медици, които през вчерашния ден обругаха, да им обезпечат най-хубавото лекуване. Лекарите няма обаче да могат да им го обезпечат, в случай че им пречат и не се съблюдават предписаните от специалистите ограничения.

От Министерство на здравеопазването припомнят, че по същото време, когато антиваксърите нападнаха мобилния имунизационен пункт, близо 5000 души са се лекували в лечебните заведения в страната, а 390 берат душа в интензивните отделения с тежка форма на COVID-19. Повече от 95% от тях са неимунизирани.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР