Снимка Булфото, архивКандидатът за президент Боян Расате изчезна след като

...
Снимка Булфото, архивКандидатът за президент Боян Расате изчезна след като
Коментари Харесай

Прокуратурата: Боян Расате изчезна след свалянето на имунитета му

Снимка Булфото, списък

Кандидатът за президент Боян Расате изчезна откакто ЦИК смъкна имунитета му по искане на прокуратурата.

Днес той е бил издирван на непрекъснатия и сегашния му адрес, с цел да бъде притеглен като обвинен за нахлуване над офис на ЛГБТ организация, само че не е открит. Не е открит и на другите му известни адреси, показаха от прокуратурата, предаде  Ето какво оповестиха още от държавното обвиняване:

Днес, 02.11.2021 година, следовател от Следствения отдел при Софийската градска прокуратура предприе дейности за призоваването на Б.С., претендент за президент, за явяването му пред проверяващия орган за предявяване на разпореждане за привличането му в качеството на обвинен за осъществено от него закононарушение от общ темперамент. По искане на основния прокурор на Република България Централната изборна комисия (ЦИК) даде позволение за привличане на Б.С. (Расате б.ред.) към наказателна отговорност.

Съгласно наредбите на Наказателно-процесуалния кодекс призоваването се прави на посочените по делото адреси в страната, като призовката се връчва не по-късно от 3 дни преди датата за предявяване на обвиняването. Б.С. не е открит на непрекъснат и сегашен адрес, както и на други известни по досъдебното произвеждане адреси.

Софийската градска прокуратура ще предприеме всички нужни дейности според пълномощията си по закон за осъществяване на дейности по следствието с присъединяване на обвинения.

Досъдебното произвеждане е формирано за това, че на 30.10.2021 година Б.С. в съучастничество като причинител с други неустановени лица е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, които се отличават с изключителна смелост - закононарушение по член 325, алинея 2 от Наказателен кодекс.

Предстои наблюдаващият прокурор да реши каква мярка за неотклонение да бъде взета по отношение на обвинения.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР