Снимка Булфото, архивИма промяна в живота на Гешев. Главният прокурор

...
Снимка Булфото, архивИма промяна в живота на Гешев. Главният прокурор
Коментари Харесай

Дневник: Гешев се изнесе от Бояна

Снимка Булфото, списък

Има смяна в живота на Гешев. Главният прокурор Иван Гешев, който близо година и половина живя в дом 5 на резиденция " Бояна ", се е изнесъл. Договорът му е трябвало да бъде преустановен от първи октомври 2021 година, само че преди тази дата той и фамилията му са напуснали първокласната вила. Информацията е доказана пред " " от Министерския съвет след въпроси, свързани с имуществената декларация на Гешев, подадена пред Инспектората на Висшия правосъден съвет.

В нея той беше заявил, че е живял чартърен в апартамент от 57 квадратни метра, а хазяин е била администрацията на Министерския съвет. Наемът е бил 2200 лв..

От Министерския съвет и в този момент отхвърлиха да уточнят дали заявеният от Гешев парцел е точно дом 5 с аргумента, че това са персонални данни. Но от разбора на всички известни и доказани до момента данни, се схваща, че основният прокурор е оповестил част от парцела и заплаща за него, а другата част е наета от член на фамилията му, който заплаща същата сума - 2200 лв..

" В случая се касае за хотелско настаняване в обект, който не е част от ведомствения жилищен фонд на Министерски съвет. Хотелското настаняване е при изискванията на услугата " дълъг престой ", дефинирана като настаняване в пространства за не по-малко от три поредни нощувки, осъществени от един настанен ", пишат от Министерския съвет.

От тях се схваща още, че Гешев е почнал да живее там през юли 2020 година и договорът ще бъде преустановен към първи октомври 2021 година

На уточняващи въпроси дали след първи октомври договорът ще бъде възобновен, от държавната пресслужба обявиха, че не е постъпвало заявление за нов контракт и че дом 5 е освободен. Предизвестието за овакантяване е било подадено на първи септември тази година.

От прокуратурата към този момент не са коментирали случая.

Правителствената пресслужба прецизира още, че " във връзка с държавната благосъстоятелност, която се ръководи от Министерския съвет и касае хотелско настаняване - комплекс Бояна, стопанство Евксиноград, почивна база Слънчев бряг, обект Шабла и почивна база Орлица, всеки жител може да употребява обекти в тези комплекси, информация за което има на интернет страницата www.travel.government.bg ".

Проверка на страницата за резиденция " Бояна " демонстрира, че налични за настаняване са стаи в хотелски комплекс " Дом 2 ". Там могат да се наемат самостоятелни стаи на цена от 170 лв. или 130 лв. (когато става въпрос за дълъг престой или уикенд). В дом 2 има и президентски апартамент за 410 лв. на вечер.

При опит да се резервира по телефон дом 5 от резиденция " Бояна " обявиха, че това не е допустимо и тези вили не се отдават чартърен.

Според страницата на резиденция " Бояна " в Уикипедия домовете от три до осем са вили и помощни здания, обслужващи висшите български институции. По информация на " Дневник " тези вили се употребяват за настаняване на делегации.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР