Снимка Булфото, архивХристияндемократическият съюз на канцлера Ангела Меркел понесе историческа

...
Снимка Булфото, архивХристияндемократическият съюз на канцлера Ангела Меркел понесе историческа
Коментари Харесай

Tежко поражение за партията на Меркел на изборите в Германия

Снимка Булфото, списък

Християндемократическият съюз на канцлера Ангела Меркел понесе историческа загуба в състоялите се в неделя основни избори в две провинции, считани за референдум по какъв начин страната се оправя с COVID-кризата, съобщи Българска телеграфна агенция.

В провинция Баден-Вюртемберг ХДС получи рекорно ниска поддръжка от 23 на 100, сочат прогнозните резултати, а в Райнланд-Пфалц също означи спад - за партията са дали своят вот 25,5 % от гласоподавателите.

Това е най-лошото показване на Християндемократическия съюз и в двете провинции.

Според генералния секретар на партията Паул Цимяк неприятните резултати се дължат на свадите с поръчките на маски и напрежението, подбудено от ръководството на рецесията, провокирана от COVID-19.

Наистина нечестното държание и дебелоочие на обособени депутати сътвори огромно напрежение в предизборната акция, съобщи Цимяк.

Резултатите в Баден-Вюртемберг, където с 31,5 на 100 побеждават Зелените, обезпечават трети мандат на Винфрид Кречман като министър председател на провинцията.

В Райнланд-Пфалц, както се очакваше, побеждават социалдемократите, които получават 33,5 на 100 от гласовете. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР