Снимка Булфото, архивЕвропейският парламент осъжда насилието и дискриминацията, основани на

...
Снимка Булфото, архивЕвропейският парламент осъжда насилието и дискриминацията, основани на
Коментари Харесай

Европарламентът настоя всички страни незабавно да ратифицират Истанбулската конвенция

Снимка Булфото, списък

Европейският парламент осъжда насилието и дискриминирането, учредени на пола, нарушаванията на върховенството на закона и езика на омразата, в оценката си на главните права в Европейски Съюз през 2017 година, съобщи пресслужбата на институцията, представена от " Дневник ".

В незаконодателна резолюция, призната в сряда с 390 гласа " за ", 153 " против " и 63 " въздържал се ", евродепутатите приканват институциите на Европейски Съюз да оценят ефикасното съблюдаване на върховенството на закона от страните членки и осъждат рестриктивните мерки, наложени на свободата на словото, както и нарушаванията на главните права на мигрантите и търсещите леговище, в някои страни от Европейски Съюз.

Дискриминация и принуждение против дами

Текстът осъжда всички типове принуждение против дамите и приканва страните членки, които към момента не са ратифицирали Истанбулската спогодба, да създадат това " неотложно ". Той поддържа демонстрациите от 2017 година против отстъплението във връзка с половото и репродуктивното здраве и правата на дамите, както и необятното медийно отразяване на случаите на полов тормоз.

Правова страна

Евродепутатите изрично осъждат дейностите в някои страни от Европейски Съюз за намаляване на разделянето на управляващите и независимостта на правосъдната система и осъждат институциите на Европейски Съюз за " тяхната неефективност за прекратяването на сериозните и непрекъснати нарушавания " на полезностите на Европейския съюз. Върховенството на закона би трябвало да се прави оценка постоянно и независимо съгласно справедливи критерии във всички страни членки, акцентира резолюцията.

Свобода на словото

Европарламентът осъжда възходящите ограничавания на свободата на словото и свободата на събранията в Европейски Съюз и акцентира, че подаването на сигнали за нарушавания е от решаващо значение за проверяващата публицистика и свободата на печата. Той също показва дълбоката си угриженост по отношение на заканите, натиска и рисковете, пред които са изправени публицистите в Европейски Съюз.

Реч на омразата и миграция

Евродепутатите предизвестяват, че езикът на омразата се омаловажава, и изрично осъждат възхода на крайнодесните придвижвания. Те също по този начин акцентират нуждата от битка с повишаването на антисемитизма и ислямофобията, както и с продължаващата дискриминация и стигматизацирането на лесбийките, гейовете, бисексуалните, транссексуалните и интерсексуалните хора (ЛГБТИ) в Европейски Съюз. Парламентът също показва страдание, че през 2017 година не е имало " никакво доста усъвършенстване " в интеграцията и главните права на ромите.

В умозаключение той приканва Съвета на Европейски Съюз да постави завършек на сегашния застой в промяната на Регламента от Дъблин. Евродепутатите също предизвикват националните органи да улеснят даването на филантропични визи на хората, търсещи интернационална протекция. Те показват нарушаванията на правата на мигрантите и търсещите леговище в някои страни от Европейски Съюз, да вземем за пример неосигуряването на ефикасен достъп на мигрантите до процедури за предоставяне на леговище или непредоставянето на ясна информация по отношение на правните средства за отбрана след решение за връщане.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР