Снимка Булфото, архивДипломатическият скандал по оста Прага - Кремъл може

...
Снимка Булфото, архивДипломатическият скандал по оста Прага - Кремъл може
Коментари Харесай

След скандала с дипломатите: Русия обмисля да забрани чешката бира

Снимка Булфото, списък

Дипломатическият скандал по оста Прага - Кремъл може да има последствия в търговската сфера. Руските управляващи обмислят да забранят вноса на чешка бира като асиметрична мярка против изгонването на съветските дипломати от Прага. Това написа вестник „ Комерсант “, като се базира на свои източници в държавната администрация, съобщи БНР.

Според единия от източниците на „ Комерсант “ на дейностите на Прага не може да се отговори единствено реципрочно и по тази причина е допустимо да бъдат въведени и стопански наказания. Миналата седмица Чехия разгласи за „ личност нон грата “ 18 съветски дипломати, като ги упрекна за гърмежите във военните хранилища в селището Върбетица през 2014 година След това Русия експулсира 20 чиновници на чешкото посолство в Москва, а Прага разгласи, че ще изгони още 63 руснаци.

Този път обаче съветската страна не може да отговори реципрочно, тъй като в Москва остават единствено седем чешки дипломати и 25 души механически личен състав. Председателят на комитета по икономическа политика на Държавната Дума Сергей Жигарьов изрично възрази против сходни хрумвания. „ Трябва да подобряваме връзките си с Чехия, а не да ги утежняваме посредством стопански наказания “, сподели той в ефира на радио „ Говорит Москва “, написа обстоятелства.бг.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР