Снимка Булфото, архивДа се инвестира повече и по-бързо в преструктурирането

...
Снимка Булфото, архивДа се инвестира повече и по-бързо в преструктурирането
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Стремим се към данъчна система, която да дава по-справедливо разпределение на приходите

Снимка Булфото, списък

Да се влага повече и по-бързо в преструктурирането на стопанската система. Това съвет даде ръководещия шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева в изявление за

Тя съобщи, че тези вложения са значими и за България, като страната може да се възползва от европейски финансиране на сходни планове.

Според нея международната стопанска система би трябвало да продължи да пораства, само че като мине към нисководородно развиване с потребление на възобновима сила и преработване. Това значи нов цикъл за развиване и подтик към по-добро бъдеще. Георгиева обаче акцентира, че би трябвало да се вземат сложни решения, като да се постави цена на това нисководородно развиване. " Днес междинната цена е три $ на звук понижени въглеродни излъчвания и би трябвало да стане 75 $ на звук ", сподели шефката на МВФ.

Виждам късмет да поправяме траекторията на икономическото развиване, съобщи Георгиева.

Според нея пандемията е довела и до отрезвяване и тематиката за климатичните промени не е отпаднала, защото сме осъзнали какъв брой сме подвластни от природата.

Георгиева изрази оптимизъм, защото в тази рецесия извънредно бързо и координирано са взети дейности да се спре упадъкът на международната стопанска система и да се предотврати " цялостен провал ", рецесия, каквато не е имало.

" Поставихме стопанската система в едно замразено положение. В същото време доста бързо и гъвкаво се предоставиха финансови помощи на бизнеса и на хората, с цел да могат да продължат да действат в тази доста странна конюнктура ", съобщи Георгиева.

" За малко време се появиха доста ваксини. Освен това в тази рецесия бързо и координирано се взеха дейности да се спре упадъка на международната стопанска система и се предотврати цялостен провал. Бързо и гъвкаво се предоставиха финансови помощи за бизнеса. Това е гигантска активност, 16 трилиона $ е фискалната помощ ", сподели още Кристалина Георгиева.

" Уважение към закона, транспарантни договори и да няма корупция, това е значимо за МВФ. Стремим се към данъчна система, която да дава по-справедливо систематизиране на приходите от налози. Подкрепяме това да има повсеместен кооперативен налог. Да има заслужено облагане на цифровите услуги ", сподели още Кристалина Георгиева.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР