Снимка: Булфото, архивАварийните екипи са претърсили разрушените сгради за още

...
Снимка: Булфото, архивАварийните екипи са претърсили разрушените сгради за още
Коментари Харесай

Броят на жертвите от наводнения и свлачища в Северна Турция се повиши до най-малко 38

Снимка: Булфото, списък

Аварийните екипи са претърсили разрушените здания за още жертви и оживели. Опозиционен политик съобщи, че повече от 300 души може да са в неопределеност.

Поройните дъждове, които в сряда удариха черноморските крайбрежни провинции Бартин, Кастамону, Синоп и Самсун евакуираха и повече от 1700 души, като доста от тях бяха краткотрайно настанени в студентски общежития.

Десетки села към момента са без ток, а няколко пътища остават блокирани.

Припомня се, че наводненията в северната част на страната удариха, след като горските пожари в южна Турция опустошиха територии в морските провинции Мугла и Анталия, които са известни измежду туристите. Най-малко осем души починаха и хиляди поданици бяха принудени да избягат.

Президентът Реджеп Ердоган, който анулира тържествата, отбелязващи 20-годишнината на ръководещата му партия поради бедствията, посети региона в петък и даде обещание да бъдат ремонтирани разрушените здания, пътища и мостове.

Ердоган заяви в четвъртък, че минимум 4500 души, 19 хеликоптера и 24 лодки са взели участие в интервенцията по търсене и избавяне.

Няма данни за потърпевши българи при наводненията, заяви през вчерашния ден Министерство на външните работи.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР